Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S létem přichází také sezóna nejrůznějšího ovoce. Připravte si zmrzlinu podle názorného videonávodu a pochutnávejte si na další z mnoha vámi připravených lahůdek. Domácí příprava se odráží především na její kvalitě.

Domácí zmrzliny mají nespočet výhod: připravíte je snadno a rychle, kvalitní jsou v závislosti na kvalitě vámi vybraných surovin, neobsahují žádné umělé šmakulády, o chuti ani nemluvě, a také je jen na vás, jaký druh (a kolik druhů) ovoce použijete.

Jak na lahodnou domácí zmrzlinu

K dokonalé zmrzlině přesně podle vašich představ se dopracujete během chvilky:

  1. Ovoce je důležité řádně rozmixovat, větší kusy by zamrzaly do ledových krystalů. Menší plody však můžete nechat celé a nakonec jimi zmrzlinu posypat.
  2. Pro pořádně krémovou nálož volte kvalitní tvaroh a vysokoprocentní smetanu, tuk je totiž skvělým nositelem chuti.
  3. Nezapomínejte na cukr, díky jeho nemrznoucím vlastnostem nebudete z mrazáku vytahovat tvrdou kostku. I bez cukru se dají zmrzliny připravit, jen je dostatečně předem vyjměte z mrazáku, aby povolily v teple a daly se porcovat.
  4. Připravenou zmrzlinu můžete také použít k výrobě nanuků, kdy na ně nemusíte kupovat formy, ale postačí vám vymyté kelímky od jogurtů a plastové lžičky.
  5. Zmrzlinu během jejího mražení nezapomeňte občas promíchat, předejdete tím zbytečným krystalům ledu ve směsi, které jsou nejen nedobré, ale i nevzhledné.

Nezapomeňte na finální zdobení. Zmrzlinu ve vaničce můžete polít nejrůznějšími polevami, ale také posypat drobnými kousky ovoce, čokoládou nebo oříšky. Podělte se s námi v komentářích o to, jaká příchuť zmrzliny je vaší nejoblíbenější.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více