Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezké nedělní ráno:-K , u nás dnes bude také segedínský guláš s knedlíkem :-), zelí máme domácí , nakládáme si ho sami a má říz :yes:

Hezkou neděli :-K, tak včerejší knedlíky se povedly, nechala jsem borůvky jen lehce povolit, ale ne moc a paráda :yes:. Dnes bude kaldoun z kachních drobů, křídel a kostí, které zbyly, když jsem připravovala kachnu na vánoce https://www.toprecepty.cz/recept/5655-kaldounova-p... a segedínský guláš s knedlíkem.

zizala: Mrazené švestky dávám ráda do rýžového nákypu, ale nenechávám je rozmrazit, jen trošku povolené se dobře krájí a šťáva se vsákne do rýže a je to moc dobré. Úplně zmrzlé švestky dávám také do knedlíků z bramborového nebo tvarohového těsta. Vždy se to dá nějak zpracovat, hlavně, když je co ;-):-K

yanull: Já jsem kdysi nechala zcela rozmrznout půlené švestky a to nedopadlo vůbec dobře, byla z nich beztvará hmota a spousta šťávy. Tak od té doby tomu předcházím ;-). Ale možná to bylo tím, že švestky jsou veliké a hodně šťavnaté, nevím.

Hezký večer:-Ku nás dnes se dojídala polévka od včera a byly řízky z krkovičky s bramborem a okurkou;-)
Na zítra mám vyndanou kačenu domácí, dostali jsme jí od dcery, tak jí upeču a bude k ní hlávkové zelí a knedlík;-)

zizala: Já jsem dnes měla z borůvek jen 2 PL šťávy, což není tak moc. Asi je to tím, že z loňského horkého léta byly borůvky sušší, ale když dávám na koláč třeba rybíz, je jí tam více a tak ji vypiji a naopak mi vyhovuje, že šťáva z koláče nevytéká a těsto se dobře se propeče.

yanull: Mně je právě té šťávy, která odteče, dost líto.

Pěkný podvečer:-) my dnes měli hovězí vývar a játrovými nočky a nudlemi a jako druhé masová směs (kuřecí, vepřové) s rajčaty, cuketou,cibulí a pórkem, k tomu pečené brambory na plechu.:-K Zítra bude fazolový guláš, koupila jsem obrovské fazole a od pátku je máčím, tak snad se povede;-)

kamila29: Dnes jsem vařila "blbouny" s borůvkami také. Borůvky, rybíz a nebo i třešně vždy večer vysypu v kuchyni do nerezového cedníku, aby mohla okapat šťáva a pak je ovoce připravené k použití v "akurátní" teplotě ;-):yes:

bystrouska: :-) Jé, to mě těší, dík.

Krásnou sobotu;-) my dnes klasiku ,výpečky se zelím a bramborový knedlík :yes:

Přeji krásnou sobotu :-) dnes máme dýňovou polévku se smetanou a bramborovou kaši a Holandské řízky a ledový salát :-*:-K

Pěkné poledne:-) Manžel si dnes udělá steaky, já s Eli budeme mít cuketovou polévku s kuskusem:-K Zítra bude buď slepičí perkelt nebo králík, ale spíš asi ta slepice:-K

Krásnou sobotu:-K, před chvílí jsme dojedli Pelhřimovský řízek od Žížaly a :yes::yes::yes:. Moc dobré. Měli jsme ho s okurkovým salátem :-).

kamila29: Já je dělávám. Nechte ovoce částečně povolit, nedávejte ho úplně zmrzlé, protože by se hodně ochladilo těsto, nekynulo a hůř se vařilo. Vděčnější je tvarohové nebo bramborové těsto, tam zmrzlé ovoce nevadí.

Ale nemít v plánu to kyselo, uvařila bych couračku, tu já moc ráda <3. Tak příště, díky za tip :yes:.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více