Kaldounová polévka

maris Kuchařka:

Polévky 20 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

kachní droby
mrkev
celer
petržel
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
sůl
pažitka
libeček
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drůbky vložíme do studené vody, osolíme a dáme vařit.Přidáme očištěnou zeleninu a vaříme doměkka. Drůbky i zeleninu vyndáme a nakrájíme na jemno.

  2. Do vývaru zašleháme světlou jíšku, kterou si připravíme z másla a mouky, necháme provařit a zavaříme strouhankové knedlíčky. Na závěr vrátíme do polévky zeleninu, drůbky a vmícháme nasekané bylinky.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/5650-polevkove-kne...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kaldounová polévka

  • Musilová Musilová(neregistrovaný)

    Posílám recept

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    oldřich:jana:i bez i-y mám tuto polévku nejlepší.......komentař, kdy jste upozornila na chybu ve slově mlýnek je oprávněná, ale sama jste nadělala ve větách nesčetně chyb,kdy jste mě komentovala,ale přismahlá cibulka,špatný poměr ingredience znamená velice špatně uvařený pokrm, který se obejde bez i-y.;-).Nevím jestli se na těchto stránkách hodnotí gramatika nebo recepty....ale proč né..... gramatika má pravidla a do hrnce si dejte co kdo má rád.Je mi 70 let a jsem ráda,že tu ještě jsem i bez i-y

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    oldřich: ha ha měla:-) i-ý máte pravdu.

    Odpovědět

  • oldřich oldřich(neregistrovaný)

    jana:nemněla ste na misly mlýnek?

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    spagetka:....přes klasický mlínek jako když se mele maso a noky dávám ihned vařit...........myslím tím játrové noky co lezou z mlínku .........jasně že použiji játra takova z čeho je delaná polivka

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    :-p:-pspagetka:.......to je snad i jasný že droby nevyhodíme do koše :-!:-jinak si po ní dejte třeba i mátu:-O;-):-!

    spagetka:

    spagetka:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    A koukám, že jsem nehodnotila, velká chyba :-(, děláme stejně, hooodně libečku a navrch posypu pažitkou a kudrnkou ;-):-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jana: pak to ale není kaldoun - to ve staročeštině znamenalo a znamená i dnes drůbky, nikoli normální maso ;-);-);-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    tuto polívku dělám uplně jinak podle mojí babičky, králičí,kachní,drubeží maso podle toho co máte rádi, veškerá čerstvá zelenina, koření sul, pepř,mojoránka,česnek,cibuli i se slupkou někdo používá masox dáme vařit,udělám směs na játrové knedlíčky malinko husčí těsto a umelu směs přes klasický mlínek jako když se mele maso a noky dávám ihned vařit,udelám si zlatavou jižku na masle a povařím ....ke konci dávám rozpustit do polivky máslo né ramu je výborná :-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Kaldoun zasadne se zemlovymi knedlicky, bez nudlicek, jen zeleninka. Nekdy, kdyz bylo hodne stolovniku, vetsinou o posviceni ci Vanoce, knedlicky byly typu sisticky, ktere po uvareni ve vyvaru babicka krajela na platky a zpet vlozila do zahustene polevky. Jedna z nejlepsich polevek ceske kuchyne, diky za pripomenuti.

    Odpovědět

  • Dahlia Dahlia(neregistrovaná)

    Babička Kaldoun dělala, právě s tím květákem a žemlovými knedlíčky. Byl vynikající, určitě ho vyzkouším.:-p

    Odpovědět

  • ejajama ejajama

    Jojo, u nás se taky tak dělá s játrovými knedlíčky, navíc se přidává uvařený květák rozebraný na růžičky, sype se posekaným libečkem nebo mátou a říká se jí "kadloun"...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V utorok som prvýkrát toto ochutnala - bolo to z morčacieho mäsa (krůta), okrem knedličiek tam bolo mäso aj cestoviny - nudle - domáce a bolo to skvelé, bola som príjemne prekvapená...bolo to v jednej hospodě neďaleko Prahy a na jedálnom lístku to bolo ako "kaldon" - nie "kaldoun".
    A tvoja domáca "kaldounova" polievka musí byť určite ešte chutnejšia, som presvedčená...:yes:;-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Stejná polévka ale s krůtím masem je vynikjící. Na konec se vrazí do polévky česnek a majoránka. Zkuste to a nebudete litovat !

    Odpovědět

  • pardon pardon(neregistrovaný)

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo