Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičky se vesele červenají v záhonech a nám se začíná honit hlavou, jak je využít jinak, než jen nakrájené na chlebu s máslem. Ředkvičkový salát je jednou z mnoha skvělých možností. Skvěle chutná a navíc rychle zasytí.

Ředkvičky mají mnohá využití - od oblohy, salátů, pomazánek, až po pečená jídla. A právě ředkvičkový salát patří k těm nejoblíbenějším pokrmům z nich. Objevte kouzlo této jarní zeleniny a připravte si s námi snadný salát plný svěžích chutí.

Jak připravit ředkvičkový salát

S tímto svěžím salátem rozhodně sklidíte úspěch u všech strávníků.

  1. Připravte si 2 svazky ředkviček, 1 menší cibuli, 4 lžíce majonézy, 2 lžičky hořčice, citronovou šťávu, sůl, pepř a oblíbené bylinky.
  2. Ředkvičkám odstraňte kořínky i listy, očistěte je (kartáček je super pomocník) a nakrájejte na plátky nebo kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Přidejte majonézu, kterou lze z poloviny nebo zcela nahradit zakysanou smetanou, případně jogurtem.
  4. Menší množství plnotučné hořčice zvýrazní chuť celého pokrmu, což rozhodně uvítá každý mlsný jazýček. Stejně tak poslouží i citronová šťáva.
  5. Nakonec stačí salát dochutit solí a pepřem. Přidat můžete také nasekanou petrželovou nať, kopr, medvědí česnek, jarní cibulku nebo pažitku.
  6. Salát nechte odležet v lednici, nejlépe do druhého dne, aby se chutě ingrediencí propojily. Servírovat ho můžete s čerstvým pečivem i samostatně.

Salát z ředkviček lze obměnit také pomocí strouhaného sýru nebo šunky nakrájené na nudličky. Přidat můžete také natvrdo uvařená vejce nebo na tenké proužky nakrájená jablka. Díky názornému videoreceptu zvládne ředkvičkový salát každý:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli