Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký víkend. Dnes naposledy jsme vyrazili s manžou do lesa. Bylo dost chladno a hustá mlha. :-O Tak nějaké ty houbičky jsme našli - bedly, pár podhřibků, růžovky, lištičky. Budou karbanátky. Jinak dnes jsme dojídali ze včera. Pekla
<3 Plnila jsem mákem a moc se povedly a chutnají!!!:-K Zítra bude hovězí vývar s domácími nudlemi, pečené kuř. stehno, chlupačky a červené zelí. <3 Upekla

Dobrý večer :-), dnes jsme k obědu měli králičí stehna v ciderove cibuládě se šťouchanými bramborami s jablky. Na odpoledne jsem upekla svatomartinské ořechové rohlíčky.

Nadja: Nadi jsi můj člověk, jako bych ten příspěvek psala já :-Q. I do polévky dávám celou zeleninu, celer a petržel vyhodím, mrkev nastrouhám:-)

Veronika.Hrozna: u nás raději předem: a udělej hodně omáčky. Ale to slýchala už moje maminka. S tátou jsme snědli porci s masem a přílohou, pak jsme si vzali hluboký talíř, naplnili si ho jen omáčkou a lžicí vyjedli samotnou. Mamka vždy říkala, jak mám udělat hodně omáčky, když mám jen kousek masa. Já to řeším tím, že koupím kosti, ze kterých uvařím vývar na podlévání masa a do omáčky.

Příjemný večer.
:-K tara23: aha, tak to jsem to špatně pochopila - u nás zelenina, kromě cibule, v omáčce také ne, jedině rozmixovaná. A vůbec zelenina jakkoliv tepelně upravená nepřipadá v úvahu, jen syrová. Jen mi ještě projde cibule, pórek, paprika, někdy i mrkev v "číně", když je to ještě skoro syrové. Občas může být zelí a v poslední době má Petr rád špenát. A hodně často máme brambory v různých úpravách. A samozřejmě maso musí být, i kdyby jen kousek. ;-)

Julia Oskerova: Neřešme to, hlavně že jste si pochutnali, cejn, candát, furt je to ryba, ne! Candát může být taky od Zahne, cejn taky. :-D:-D:-D ;-)

Ahoj Veronika, tak mne to pre zmenu preložilo, že zubáč je candát a pleskáč cejn. Tak sa v tom motám, lebo tvoje vysvetlenie je logické. Možno nám to nejaký rybár vyjasní:-K:-*. Viem, že zubáč je ako úlovok medzi rybármi viac cenený a má luxusné biele mäso.

Julia Oskerova: Cejn, je slovensky zubáč. Zahne - zuby z němčiny.

Dobrý deň dievčatá. Včera sa tu cestou z rybačky zastavil náš kamarát a priniesol mi uloveného pleskáča/cejn?. Zároveň mi dal aj inštrukcie ako ho upraviť - obaliť v múke s korením a paprikou a hodiť na panvicu. Časť z neho som na noc namočila do mlieka a dnes som si urobila k obedu a zvyšok je v mrazáku. Ja som ho robila v teplovzdušnej fritéze . Mala som zvyšok bulguru, tak som si o k nemu uvarila a na večeru bude rybička na studeno, len tak s chlebíkom. Má dosť drobných kostí, ale chuť výborná.

Přeji hezkou sobotu, dnes k obědu marinované vepřové ražniči, restovaný brambor a zelený little salát<3:-K. Chtěla jsem péct stejné martínské rohlíčky jako Kamča, ale trouba byla plná masa :-Q, tak jsem pečení odsunula na zítra :-)

Dobré ráno :-K, u nás bude krémová polévka z řapíkatého celeru a holandské řízky s bramborovou kaší a k tomu cuketový pepřák. Na večeři švýcarská sýrová pomazánka a když je toho Martina, tak budu péct ořechové svatomartinské rohlíčky ze šlehačkového těsta.

Veronika.Hrozna: masíčko bylo v polévce a hodně :-). Kvůli Matesovi jsem přidala ještě 250g kuřecích srdíček. Minule když jsem kuřecí vařila mi vyčetl, že v polévce nejsou :-)
A od zítřka zase bude normál maso ;-)<3.
Já zato nemůžu, že jsou všichni masožravci:-D

magdalenka: Ha, a pak si tu mísu, ještě otře chlebovou patkou do čista........jako dneska. A opravdu jsem udělala dost salátu. :-((

Nadja: Já taky, obvyklá poznámka je, proč si uvařila tak málo omáčky??? A je úplně jedno, jestli to je svíčková, koprová, křenová a nevímjaká! :-O

tara23: Ani masíčko???

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 2 hodinami

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ StandaCB, před 3 hodinami

„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více