Vaření na indukčním vařiči
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 5 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 11 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Dobry den, za chvili bude u Vas svitat U nas byla podobna…“ hazel, před 5 hodinami
„tara23: díky, Věruš. Klidně bych ti jeden podala. Bylo…“ MarcelaPa, před 10 hodinami
„Zdravím, na podzim k nám přibyde nový člen rodiny a já…“ Sabule77, před 10 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"
Dánské lívance æbleskiver vypadají jako naše vdolky a voní kardamomem. Díky těstu s podmáslím budou krásně nadýchané
Medovníkové kuličky: Na tohle nepečené cukroví stačí jen 3 ingredience a 10 minut času. Zvládnout se dá i v polední pauze
1. 9. 2015 00:10
http://www.chadt.cz/abc/Recenze-indukcnich-varicu-...
31. 8. 2015 22:12
16. 8. 2015 19:47
http://www.navody-manualy.cz/varic-hyundai-ind-210...
http://varice.heureka.cz/hyundai-ind-210/specifika...
http://archiv.aukro.cz/indukcni-dvouplotynkovy-var...
16. 8. 2015 19:33
Jak využívat výkon a teplotu
16. 8. 2015 19:11
poradí mi někdo s výkonem a teplotami
6. 9. 2014 09:03
2. 9. 2014 13:36
Funkci teplotu použít jen když potřebuji uvařit rychleji? Vůbec tomu nerozumím, proč to není u žádného vařiče nebo prodejce vysvětleno, s vařiči většinou nepracují lidé kteří elektrice rozumí.
6. 6. 2012 11:05
27. 5. 2010 22:27
Můj vařič je dvouplotýnkový - větší má 10 stupňů výkonu a menší 7.
Zvlášť můžu nastavit teplotu v krocích po 20°C od 60 do 240°C (automaticky je nastaveno 120°C).
Obvykle nastavuji max.výkon a nechávám 120°C, když se voda vaří, vložím potravinu. Když se začne vařit celý obsah, postupně stahuji výkon až na 1 a poté i teplotu na 100°C, příp.80°C.
Při smažení nastavím také na nejvyšší výkon a zvednu i teplotu tak na 140-160°C, když se maso zatáhne, tak snížím výkon, teplotu nechávám.
Ale nevím,zda je to tak správně, zda snížení výkonu nějak neovlivní i teplotu a naopak.
Dívala jsem se i po netu, ale nic jsem nenašla.
Jinak jsem s indukcí moc spokojená, jen si musím zvyknout, že např.brambory musím mít již připravené než zapnu vařič a ne jako dříve na el.vařiči dát vařit vodu a začít škrábat brambory.
Děkuji a přeji Ti příjemné vaření.
27. 5. 2010 18:16
Vyplatí se u hrnce, zejména menších rozměrů počkat, než začne vařit(vaří totiž velmi rychle - srovnatelně s rychlovarnou konvicí, někdy i rychleji). Několikrát se mi stalo, že mě třeba polévka vypěnila a přetekla, protože na mě někdo něco honem chtěl a pak bylo během pár vteřin pozdě. Na druhou stranu regulace reaguje stejně rychle. Pokud ti něco pění a ty honem nevíš co stisknout nebo by ti to honem nereagovalo, nejjednodušší je hrnec z plotny zvednout.
Když dávám vařit např. brambory, tak je tlumím postupně (voda vaří rychle, ale brambory se musí prohřát - takže z 9 na 7, pak na 5 a pak na 3-4, když jsou pod poklicí.
Pozor když vaříš vajíčka, nedávat na maximum, ale já nastavuji tak na 7, protože když začnou vařit rychle, tak popraskají, protože se moc rychle rozpínají.
18. 2. 2010 14:11
prosím o vaše zkušenosti, jak vařit na indukčním vařiči.
Pořídila jsem si dvouvařič Hyundai 210 a začínám.
Ráda bych se dověděla, jak nejlépe a co nejúsporněji kombinovat výkon (HEAT) a teplotu.
Zda nejvyšší výkon a vysokou teplotu do doby varu a pak snížit, či nižší výkon nebo teplotu hned od začátku apod (třeba při vaření polévky).
Jaký asi nastavit čas např. na uvedení 1 litru vody do varu atd.
Děkuji za rady. Nadja