Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky

zonoro: Já včera pekla tyhle, peču je 2,3 x krát ročně. V poznámkách mám vychytané pečení marokánek na moji troubu. 160 stupňů dobře vyhřát troubu aspoň 15 minut. Pak vsadit plech s marokánkami a zapnout k tomu horkovzduch. Péct přesně 15 minut a poslední 2 minuty už hlídat.
Když není dobře vyhřátá trouba, tak 2,5 až 3 minuty přidám. Když se vyndají jsou ještě měkké, ale když mají lehce červené kraje, tak jsou už upečené, vychladnou a zpevní se. Pak jdou lehce sundat z papíru. Udělájí se z té hmoty 2 plechy na každém 9 kusů, dělám velké, jako z obchodu. Lžíci namáčím do vody , aby se mě to nelepilo při nandávání a roztírání. Kroužky kreslím tužkou předem na papír.

Nadja: ty jsem právě zkusila a letěly do koše, totálně to ztvrdlo asi jsem to místo provařování zrovna uvařila, takže když jsem to nechala vychádnout bylo to jak tvrdý kus něčeho :(
O recept nejde, ty jsou víceméně všechny stejné. Jde mi o to, na KOLIK a jak DLOUHO péct. Když peču na málo, nic se neděje, jakmile dám 150 (a to je skoro u všech receptů, někde bylo i 180 stupnů), tak je to rozteklé, což nechci :(. Tak asi mi není souzeno péct marokánky. Ještě že zbytek cukroví ovládám :)

Marokánky sice nepeču, ale zkus třeba od Doogy nebo Helly - jejich recepty jsou spolehlivé.

Dneska jsem se opět po několika letech odhodlala udělat marokánky. Moc mi chutnají, ale neumím je. Dneska třikrát - z toho jeden recept zde z TR (ten letěl do koše, hmotu jsem asi místo provařování uvařila a všechno na kost ztvrdlo). Další se okamžitě po vložení do trouby začaly šíleně roztíkat. Má někdo recept na takové marokánky, které jsou spíše do výšky a hlavně, jak toho dosáhnout? Hmotu (šlehačka, cukr, mouka) jsem provářela asi 3 minuty, pak nechala zchládnout, dala ořechy a kandované ovoce. Šupla do trouby na 120. To se neděje nic, ani po 15 minutách. Pokud ale přidám na 150 během chvilky jsou to rozteklé placky :(

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek