Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Večeříme společně každý den

Společné rodinné večeře se bohužel stále častěji vytrácejí z našich domácností. Mladé rodiny, převážně ve větších městech, podléhají každodennímu shonu a nahrazují zdravé večeře fastfoodem a studenou večeří. Plnohodnotná rodinná večeře každý den je přitom důležitý sociální rituál.

Francouzský výrobce kuchyňských elektrospotřebičů a kvalitního nádobí s nepřilnavým povrchem Tefal připravil pro všechny uspěchané rodiny projekt Večeříme společně. V rámci tohoto projektu vytvořil se šéfkuchařem Ondřejem Slaninou 20 rodinných receptů a další se chystají. Cílem je, aby tyto recepty pro čtyři osoby zvládl uvařit do 30 minut i úplný začátečník.

Projekt Večeříme společně upozorňuje na důležitost společného stolování. Hektická doba, pozdní příchody z práce a množství dalších povinností v posledních letech odsunuly společné rodinné večeře na vedlejší kolej. Tefal by rád tento problém změnil. Rád by zdůraznil pozitivní dopad společně stráveného času u jídelního stolu. Společné večeře mají významný vliv na rodinné vazby i na zdraví dětí a dospívajících.

Rodinná večeře je zejména pro ty nejmenší opravdu velmi důležitým socializačním prvkem. Děti se při ní učí sdělovat své pocity o tom, co během dne zažily, a zároveň si také vštěpují zásady správného stolování, správné přípravy jídla a vhodného výběru potravin. Umět se zastavit v dnešní hektické době a alespoň na chvilku odsunout stranou telefony, počítače, a televize a iniciovat rodinu, aby během klidné pohodové chvíle zpracovala aktuální prožitky, je důležitý, bohužel však často opomíjený a podceňovaný rituál, který výrazně přispívá k dobře fungujícímu šťastnému rodinnému životu,“ dodává pediatrička MUDr. Silvia Bajová z Nemocnice Na Homolce. 

Tefal jako tradiční inovátor nabízí produkty, které každodenní přípravu rychlých a zdravých večeří usnadní. Důležitým pomocníkem může být vysokorychlostní mixér s možností vaření Ultrablend Cook, kontaktní elektrický Optigrill, tradiční, ovšem významně bezpečnější moderní tlakový hrnec Clipso Minut, nebo inteligentní nádobí Ingenio.

 

 

Vysokorychlostní mixér Tefal Ultrablend Cook s funkcí vaření (BL962)

Uvaří lahodné krémové polévky či omáčky, připraví smoothie, pyré, kompoty, mandlové mléko, ledovou tříšť nebo mléčné koktejly. S vysokorychlostním mixérem je příprava všech těchto pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z 8 předvolených automatických programů a počkat, než stroj zavolá ke stolu.

Co si ve vysokorychlostním mixéru můžete připravit:

 

Clipso Minut Perfect (P4620)

Pro rychlé, a přitom zdravé vaření je dobrou volbou tlakový hrnec. Připravíte v něm svoje oblíbená jídla, ale ušetříte až polovinu času.  A vitamínu C zachováte až o 80 procent více! Hrnec se snadno otevírá jednou rukou a je dokonale bezpečný díky pěti pojistným funkcím. Je vyroben ve Francii z kvalitní nerezové oceli a dá se s ním vařit na všech vařičích, včetně indukce.

Co si v moderním tlakovém hrnci můžete uvařit:

Tefal Optigrill XL (GC722)

Možná patříte k těm, kteří si oblíbili letní grilování. Ovšem s elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok. Spolehlivý Optigrill XL (GC722) díky senzorům změří tloušťku masa, takže vybraný hovězí steak, nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fázi přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Povrch grilu je vyroben z nepřilnavého povrchu, snadno se čistí (klidně i v myčce, protože desky jsou vyjímatelné).

Co si v kontaktním grilu můžete ugrilovat:

Ingenio Authentic (L6719552)

Se sadou inteligentního nádobí Ingenio můžete péct v troubě, vařit, nebo smažit na sporáku, a také uchovat pokrmy pohodlně v lednici bez toho, že by vám pánve a hrnce zabíraly moc místa. To vše díky odnímatelné rukojeti. Ingenio má špičkový nepřilnavý povrch pro zdravé vaření bez nebo s minimem přidaného tuku a při úklidu oceníte prostorovou snadné čištění a nenáročnost díky stohovatelnému designu. Ingenio je dostupné v sadách i jako jednotlivé díly s možností dokoupit volitelné příslušenství.

Co si v inteligentním nádobí můžete uvařit: