Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Milá Jano, existuje ještě jedna možnost, jak upéct v domácí pekárně housky: Necháš vymíchat v pekárně těsto, v pekárně ho i upečeš. Akorát pak musíš rodinu přesvědčit, že ta cihla, co z pekárny vypadla... je houska :-D:-D:-D

no aj by som sa zasmiala, ale nie si vonkoncom prva, co sa osobne mna na to pyta, chudiatko moja mamicka ta bola z toho taka zmatena....alebo moja dcera...ta stale okolo mna obchadzala a stale cakala, kedy z tej pekarne odniek8al zacnu vypadavat hotove upecene rozky.
Problem je v tom, ze sa vo vseobecnosti zauzivalo hovorit....rozky z domacej pekarne, alebo loupaky z domacej pekarne....spravne by bolo testo na..... zadelavane v DP. Ty mozes do pekarne pridat samozrejme len prisady , ktore ostavaju ako sucast cesta *hrozienka, mandle, oriesky, cokoladova ryza.
Cesto po vykysnuti, vymiesani, alebo co naprogramujes, musis vybrat a vytvarovat do pozadovaneho tvaru, naplnit plnkou a upiect v rure....v pekarni sa da upiect v podstate iba chlieb a vsetko co moze mat tvar tehly....tejaja davala velmi sikovny recept na zemiakovu babu pecenu v DP a niekde som videla aj pecenu fasirku v DP. to si zas naprogramujes tu pekaren len na pecenie a das do nadoby zemiakove cesto, alebo mlete maso ochutene.
Ja v podstate v pekarni uz peciem iba jeden druh chleba a jeden druh rozkov....ale co sa tyka pripravy kysnutych ciest....nema chybu....ja som to predtym len v rukach a to sa neda porovnat...pekaren je fakt prepracovanejsia ...a ma na kysnutie stalu teplotu....po ukonceni programu, ze je cesto vykysnute, ti pekaren zapiska a mozes cesto spracovavat normalne ako vzdy. ja mam DP aj v nemecku aj v bb a neviem si to vynachvalit.....ale ked sa napr. opytas tunajsej helly, tak ta jej je uz zapadnuta prachom davno a nechce o nej uz ani pocut. nazory su rozne...moj je ten.....vyborna vec.

Jani, pekárna Ti na rohlíky vypracuje jen těsto a o zbytek se musíš postarat sama. Vložíš tam jen ingredience, nejdříve tekuté, pak sypké, zvolíš si příslušný program a pekárna těsto zpracuje a taky tam těsto i vykyne. Pak ho vyndáš, umotáš rohlíky a na plechu upečeš v troubě. Marmeládu jsem tam ještě nedělala, ale uvaří se tam, nemusíš nic míchat, to dělají háky a pak to dáš klasicky do skleniček a zavíčkuješ. Takže Ti to ušetří práci, že tam vše vložíš a nestaráš se ;-)

Holky,já jsem na tu pekárnu úplný debil.Někde na receptech,cz jsem četla například loupáky z té pekárny.O co jde,asi se budete smát,ale nevadí.Je mi jasné,že pekárna přece nevytvaruje loupáky,takže se to tam dá,nějak se udělá těsto a pak vyndá a vytvoří se ručně ty rohlíky,chápu to dobře?Nebo ta marmeláda,to se tam dá ovoce,cukr a vše co tam patří a pak to naliju do sklenek,nebo jak?:-OTak vidíte,aspoň se zasmějete,ale já fakt nevím,co a jak s tím a dneska už po různých komentářích taky zvažuji,že si to pořídím,tak ať není ze mne prodavač na blázinec,poradíte?A klidně se zasmějte!:-D:-))

Jarka7 Ahojky Jaruš, to je fajn, že ses přidala a o receptík mám taky zájem ;-) A kdyby byla i fotečka tak super, ale může být i bez :-))

Jsem tu dnes mezi vámi nová. Doufám, že mne mezi sebe vezmete.;-)Jen se moc přimlouvám, nebuďte na sebe přísní. Začátky jsou těžké a chybičky se vloudí. Je kolem nás tolik špatné nálady, tak pojďme raději vařit či povídat o hezkých věcech.:yes:

recept pravdaze chceme

Mám taky Etu s dvěma háky a zásadně peču jen tmavé chleby, super je nivový s česnekem. Je to vynikající pomocník na kynutá těsta, vařila jsem i marmeládu z jahod a pekla různé sekané a zapékané skládané brambory s uzeným a vajíčky. Aby se háky dokonale vytahovaly před konečným pečením, doporučuji osičky potřít ubrouskem s olejem. Můžete i stěny nádoby. Pekárna je vynikající už proto, že upeče ze surovin, které tam vložíte a máte jistotu co jíte. Nebojte si ji obstarat. Navíc vyšla super knížka o chlebu. Pokud by jste chtěli můj recept na nivovo-česnekový chlebík, přidám.:-)

georgie...nasla som znacku pekarne kt. ma tie sklapacie haky...precitaj si nieco o nej tu
www.pelia.sk/tov-domaca-pekaren-domo-b-3650/
Takze keby som si kupovala pekaren teraz, tak si kupim tuto...samozrejme by som urcite patrala na roznych forach po tom, ci nie je kazova, aky ma servis, pytala by som sa ludi co ju maju, ako su s nou spokoj. Teraz som tak narychlo, nasla vyjadrenie, ze majitelka za dva mesiace ju mala pokazenu 3x ...no ale to bolo len jedno vyjadrenie....to si musis uz rozhodnut sama

Mám pekáreň ETA SIESTA a som s ňou veľmi spokojná. Miešacie háky vyťahujem pred posledným kysnutím. Potom sa už pekáreň nedá otvoriť. Pečiem tmavé chleby, biele nemáme radi. Takže vždy pridávam celozrnnú alebo grahamovú múku. Veľkosťou väčšie chleby, dokopy hmotnosť múk cca 900 g. Teda chleby sú veľké. Ešte jedna rada, ak pečiete chlieb s celozrnnou alebo grahamovou múkou, pridávajte pšeničnú múku polohrubú, nie hladkú. Chlieb je oveľa lepší, jedna báseň.

Já mám taky Etu Harmony a jsem prozatím spokojená, ale nemám srovnání s jinou značkou a taky nesleduju, co je teď na trhu. Chtěla jsem pekárnu s větší nádobou, upeču v ní bochník o váze 1400 - 1500 g a zadělávám těsto na knedlíky a buchty z kila mouky. Myslím, že tvarově je chlebík lepší z té pekárny, co má 2 háky. Dá se tam pak péct i třeba nějaká buchta nahoře s drobenkou. Když peču chleba, tak se taky snažím háky vybrat po posledním prohnětení, aby nebyly zapečené v bochníku. Jinak pak vytahuju tím háčkem, v bochníku mám pak jen dva otvory, ale nijak moc bochník nepoškodím, ale je opravdu lepší ty háky tam nezapéct. Ale jak jsem psala v úvodu, nemám srovnání s jinou značkou.

Já mám už třetí pekárnu, momentálně ETA Harmony. Má dva háky a peču chleba z 750 g mouky.
Pokud vím, pekárna se sklopným hákem je jen jedna a pekárna, která má na výběr jednu nebo dvě nádoby jsou asi taky max. 2 typy. Hodně se píše, že ETA je poruchová, ale podle mě je to proto, že ji má hodně zákazníků. Logicky - čím víc lidí ji má, tím se ví o více poruchách.

No ja mam pekaren taku tu z tej rady obycajnych. Na Tvojom mieste by som si v prvom rade ujasnila, co chces v nej robievat a potom hladat v znackach. Ja napr. robim iba kysnute cesto a normalne 3 hodinove pecenie...v lete vyskusam nejaky dzem ...takze vsetky tie ostatne programy pravdepodobne v zivote neskusim....je to hlavne o tom, ze nemame radi biele chleby, takze tie francuzske, bagety, croisanty a pod nerobievam...piskot si robievam sama..mozno by som raz vyskusala *kuchen*...ale este som potom nepatrala, takze netusim co sa na tomprograme da robit. No ale preco by som ja urcite pekaren vymenila je moznost sklopit miesacie haky. Pretoze miesaci hak sa Ti zapecie do chleba...a ked ho po upeceni vytahujes takym hacikom kovovym von, tak sa ten chlieb vzdy roztrhne. Tejaja mi raz poradila, aby som ten hak vytiahla z masy suroveho cesta pred zacatim pecenia...obcas to urobim, obcas zabudnem. No a dalej si musis rozmysliet, ci chces pekaren s dvoma hakmi alebo jednym....ja mam s jednym a staci mi...ale to hovorim preto, lebo neviem aka je ta s tymi dvoma...takze v tomto by Ti poradili asi tie damy, ktore maju s dvoma hakmi...ale ked som pozerala rozdiely...tak som videla, ze ten s jednym hakom ma po upeceny chlieb tvar kocky....a s dvoma je ten chlieb taky pozdlzny..co sa tyka kvality premiesenia, tak ratam, ze bude rovnaka. Potom viem, ze su pekarne, ktore maju viac zasobnikov a tym padom mozes robit viac druhov naraz.
V kazdom pripade, ja keby som kupovala pekaren teraz, tak by som mala dve zasadne kriteria....aby mala sklopne haky a aby sa v nej dalo urobit cesto z viac ako pol kila muky....teda velkost nad 1kg. Mozno by som pouvazovala aj nad tymi odelenymi zasobnikmi....tym by som nemusela kupovat velkost nad 1 kg. No a musis samozrejme uvazovat aj nad velkostou pristroja ako takeho....ci mas na nu miesto v kuchyni, ci ju budes stale odkladat a vykladat a tak...rataj s tym, ze je to velka vec a dost neskladna. no a podla tychto kriterii by so si teda vybrala znacku. Niekde som citala, ze so sklopnymi hakmi je len jeden typ....ale nepatrala som, ci je to pravda, lebo je to pre mna irelevantne...kedze moje pekarne nemaju ani pol roka. Skoda, ze mi nevedel nikto poradit, ked som si ich kupovala.

Ahoj, chtěla bych si též pořídit domácí pekárnu. Poradíte mi,podle vašich zkušeností, jakou bych si měla pořídit?

vybusná, tobě jsem zapomněla poděkovat za bleskové vysvětlení, takže dík :-)) Občas myslím, nevím na co :-))

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více