Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hemenex

yanull yanull
Hemenex

Hemenex lze připravit k slavnostní snídani nebo k rychlé večeři. Jeho příprava je jednoduchá, na pánvi by měla být prohřátá šunka, vaječné bílky pevné konzistence a krémové žloutky. Vše se jen osolí a opepří. Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má… Číst dál

Pampeliška lékařská

Panáda

Panáda je kaše z bílého pečiva, která se používá jako základ na různé nádivky, i na obalení masa… Číst dál

Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem… Číst dál

Pancetta

Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál

Panini

Panko strouhanka

Panko strouhanka je strouhanka vyrobená z toustového chleba bez kůrky, nastrouhaná do tvaru vloček.… Číst dál

Panko strouhanka

Panna cotta

Panna cotta je známý italský dezert. V překladu znamená vařená smetana, jemně oslazená a ztužená… Číst dál

Panna cotta

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Naposledy jste si prohlédli