Pokud má někdo nadúrodu jablek, tak zpracování na mošt je dobrou volbou. Dělávám taktéž, ale opačným postupem. Mošt taky nechávám v chladu do druhého dne usadit a taktéž stáčím hadičkou. Pro jistotu ještě přes cedník s gázou. Mošt ve velkém hrnci zahřívám až na teplotu 85 °C, shora sbírám případnou pěnu. Pak rozlévám do předehřátých sklenic na závit, otřu okraj, zavíčkuju, sklenice položím a takto nechám vychladnout. Je třeba pracovat rychle a stále udržovat teplotu moštu na 85 °C. Dříve jsem taky zavařovala ve sklenicích ve vodní lázni, ale bývaly doby, kdy jsem zpracovávala i 100 litrů moštu a to bych nezvládla.
Potřebovala jsem zpracovat trošku brusinek, tak jsem využila tento recept. Místo do sklenic na povrch, tak jsem dala malinko citronové kůry i šťávy do povařených brusinek s cukrem a úplně nakonec po odstavení i malinko rumu.
Lendiiik: Jelikož moderátorky mají možnost vidět původní vložené recepty a případné jejich další úpravy, tak bych vás chtěla ubezpečit, že v receptu jste opravdu od samého počátku měla SUŠENÉ meruňky.
Důkazem jsou i vámi vložené fotografie, kde jsou vidět.
Důkazem jsou i vámi vložené fotografie, kde jsou vidět.
1 2 3 … 456 Další