Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí polévkové koření

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

2. 11. 2014 17:08

Suroviny

Porce: Libovolná

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 156 kJ / 276 kcal
Bílkoviny11,60 g
Tuky2,32 g
Vláknina34,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 777 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy35,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Více zde: http://rawmania.cz/recepty/item/226-domaci-bujon.h...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

malaneta

23. 1. 2022 15:31

Myslím, že označení koření je správně. Je to sice směs zeleniny, ale já ji třeba mixuji najemno a pak s tou směsí jídlo dochucuji a kořením. Jinak já dávám mrkev, celer, petržel a pórek a po usušení přidávám nať celere, petržele a libeček. Mixuji v mlýnku na kávu.

Nadia22 Nadia22

6. 9. 2017 04:39

Ja myslim, ze je to uplne jedno, jestli koreni nebo zelenina. Ja napriklad jeden cas kupovala koreni do polivky, a slozeni byla jenom susena zelenina.........Ne u vas v Cesku, ale u nas v americe.

wjendys

17. 7. 2016 21:42

Kdo má rozum na správném místě,tak si vybere-není to češtině ale o vaření a něco si navzájem sdělit a poradit:-K

Frantiska Frantiska

4. 11. 2014 22:07

RAWMANIA.cz: jasne, ale ja jsem proti blbnuti lidi. Takze to radsi pisu, pak si to precte dite skolou povinne a bude ve skole za blbecka.

medmic

4. 11. 2014 22:07

Jednou věcí je, jak se to dělí technicky pro různé normy apod. a jinou věcí je český jazyk. U něj má pojem koření širší význam. Máme koření zmíněná v článku níže, ale máme taky maggi koření či koření "na" která už onu definici nesplňují, byť z hlediska češtiny je to naprosto správné.

RAWMANIA.cz

4. 11. 2014 21:55

Frantiska: :yes: Recept tu máte k dispozici, tak ať si to každý pojmenuje ve své kuchařce jak se mu líbí ;-) Barča

Frantiska Frantiska

4. 11. 2014 21:45

RAWMANIA.cz: cibule, mrkev, kren není koreni.

Koření můžeme dělit podle následujících hledisek:
1.Dělení koření podle čeledí: ◦miříkovité – kmín, anýz, fenykl, koriandr
◦cypřišovité – plody jalovce obecného
◦bobovité – pískavice řecké seno
◦brukvovité – hořčice černá, bílá, sareptská
◦pepřovité – pepřovník černý, dlouhý
◦kosatcovité – šafrán setý
◦vstavačovité – tobolky vanilkovníku plocholistého
◦lilkovité – paprika (včetně chilli a cayenského pepře)
◦muškátovníkovité – muškátovník vonný (muškátový ořech, květ)
◦vavřínovité – skořicovníky
◦sezamovité – sezam indický
◦liliovité – různé druhy cibule, česnek setý

2.Dělení koření podle používaných částí rostlin: 1.kořeny a oddenky – zázvor, kurkuma
2.kůra – rozmanité druhy skořice
3. listy a celé rostliny – bobkový list, různé druhy zeleného koření (máta, majoránka, petržel)
4.květy, poupata, části květů – šafrán, hřebíček
5. plody a semena – pepř, kardamom, pískavice řecké seno, nové koření, badyán, paprika, chilli, muškátový ořech a květ, hořčice, anýz, fenykl.



http://www.pssp.cz/multi_dvd/charakteristika-koren...

RAWMANIA.cz

4. 11. 2014 20:06

Sušená majoránka je koření, sušená paprika je koření, sušený křen je koření, sušená cibule je koření ... směs sušené zeleniny není? ;-) Pokud vidíte jako koření něco sušeného s přidáním soli, tak prosím, fantazii se meze nekladou - my sůl prakticky nepoužíváme, není to nic zdravého a jen to člověku způsobuje závislost na chuti, kterou musí následně mít v každém jídle (stejně jako cukr). Ten, kdo má mrazák stejně malý jako my, tak se mu toto koření v zavařovačce určitě hodí :-) Ať se vám daří v kuchyni! Barča

maiva maiva

4. 11. 2014 17:49

Moc nechápu "koření" , když je to zelenina. Taky jsme dělávali, v současnosti už jen do mražáku:-D

medmic

3. 11. 2014 14:19

A já bych se toho zastal. Sušené polévkové koření je docela fajn dochucovadlo. Není to jako bujón či mražená zelenina, které mohou být základem, ale je to příjemné na doladění posledních detailů či případně obohacení polévky na talíři. Jen to dělám na úplně jemno s trošku víc surovinami a rovnou solí.

maris maris

3. 11. 2014 06:53

Chápu, že když někdo má svou zeleninu ze zahrádky, že se ji snaží uchovat na zimu, já ji nemám a dávám jednoznačně přednost čerstvé.
Hezká fotka;-):yes::-)

Majka8

3. 11. 2014 02:28

Podobně jsem sušila zeleninu před rokem a úspěch se nedostavil,vypadalo to pěkně,ale není nad zeleninu z mrazáku,letos jsem vše vypěstované nakrájela a nastroukala do mrazáku,je to fakt chutnější.

rihana

2. 11. 2014 21:02

Vypadá to překrásně v tý sklenici. Do polévek super určitě i sušené. Ale ta doba sušení je hrozně dlouhá a proto to příjde určitě draho. Asi zůstanu u zeleniny mražené, i když zabírá místo v mrazáku.

tejaja tejaja

2. 11. 2014 20:06

Súhlasím s Maruškou - Maris :-) Je to sušená zelenina. Tým, že zeleninu vysuším, sa z nej ešte nestane korenie. ;-)

zizala zizala

2. 11. 2014 20:01

RAWMANIA.cz: :-) No, já osobně to přežiju s klidem. Jen se trošku obávám, že ještě pár lidí bude jako já očekávat recept na skutečný sušený bujón (= z masa).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí polévkové koření polévkové koření domácí koření domaci sušená zelenina domaci koreni do polevky polévkové koření recept domácí polévkové koření recept sušení porku polévkové koření z libečku domácí zeleninový bujón recepty koření domácí vegeta sušená recept recept sušené polévkové koření domácí sušené kořeni domácí sušené polévkové koření susene polevkove koreni domaci koreni recepty koření do polévky domácí zelenina do polévky domácí sušený zeleninový bujón

Suroviny: kořen petržele, celer, mrkev, petrželka

TopRecepty.cz

Domácí polévkové koření

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77oj