Domácí polévkové koření

RAWMANIA.cz Kuchařka: RAWMANIA.cz

Doba přípravy: 10min + sušení Libovolná Polévky 20 názorů

Suroviny

2 kořeny petržele
1 celer (menší)
6-8 mrkví
petrželka – nať
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše kromě natě petrželky rozsekáme v mixéru na malé kousky. Můžeme buď dohromady, nebo zvlášť. Pak nakrájíme petrželku.

  2. Vše dáme sušit do sušičky alespoň na 10-12 hodin – podle toho, jak velké máte kousky zeleniny. Vše je hotovo, až je zelenina zcela suchá. Skladujeme v suchu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 597 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí polévkové koření

  • Nadia22 Nadia22

    Ja myslim, ze je to uplne jedno, jestli koreni nebo zelenina. Ja napriklad jeden cas kupovala koreni do polivky, a slozeni byla jenom susena zelenina.........Ne u vas v Cesku, ale u nas v americe.

    Odpovědět

  • wjendys wjendys

    Kdo má rozum na správném místě,tak si vybere-není to češtině ale o vaření a něco si navzájem sdělit a poradit:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    RAWMANIA.cz: jasne, ale ja jsem proti blbnuti lidi. Takze to radsi pisu, pak si to precte dite skolou povinne a bude ve skole za blbecka.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Jednou věcí je, jak se to dělí technicky pro různé normy apod. a jinou věcí je český jazyk. U něj má pojem koření širší význam. Máme koření zmíněná v článku níže, ale máme taky maggi koření či koření "na" která už onu definici nesplňují, byť z hlediska češtiny je to naprosto správné.

    Odpovědět

  • RAWMANIA.cz RAWMANIA.cz(autorka receptu)

    Frantiska: :yes: Recept tu máte k dispozici, tak ať si to každý pojmenuje ve své kuchařce jak se mu líbí ;-) Barča

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    RAWMANIA.cz: cibule, mrkev, kren není koreni.

    Koření můžeme dělit podle následujících hledisek:
    1.Dělení koření podle čeledí: ◦miříkovité – kmín, anýz, fenykl, koriandr
    ◦cypřišovité – plody jalovce obecného
    ◦bobovité – pískavice řecké seno
    ◦brukvovité – hořčice černá, bílá, sareptská
    ◦pepřovité – pepřovník černý, dlouhý
    ◦kosatcovité – šafrán setý
    ◦vstavačovité – tobolky vanilkovníku plocholistého
    ◦lilkovité – paprika (včetně chilli a cayenského pepře)
    ◦muškátovníkovité – muškátovník vonný (muškátový ořech, květ)
    ◦vavřínovité – skořicovníky
    ◦sezamovité – sezam indický
    ◦liliovité – různé druhy cibule, česnek setý

    2.Dělení koření podle používaných částí rostlin: 1.kořeny a oddenky – zázvor, kurkuma
    2.kůra – rozmanité druhy skořice
    3. listy a celé rostliny – bobkový list, různé druhy zeleného koření (máta, majoránka, petržel)
    4.květy, poupata, části květů – šafrán, hřebíček
    5. plody a semena – pepř, kardamom, pískavice řecké seno, nové koření, badyán, paprika, chilli, muškátový ořech a květ, hořčice, anýz, fenykl.



    http://www.pssp.cz/multi_dvd/charakteristika-koren...

    Odpovědět

  • RAWMANIA.cz RAWMANIA.cz(autorka receptu)

    Sušená majoránka je koření, sušená paprika je koření, sušený křen je koření, sušená cibule je koření ... směs sušené zeleniny není? ;-) Pokud vidíte jako koření něco sušeného s přidáním soli, tak prosím, fantazii se meze nekladou - my sůl prakticky nepoužíváme, není to nic zdravého a jen to člověku způsobuje závislost na chuti, kterou musí následně mít v každém jídle (stejně jako cukr). Ten, kdo má mrazák stejně malý jako my, tak se mu toto koření v zavařovačce určitě hodí :-) Ať se vám daří v kuchyni! Barča

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc nechápu "koření" , když je to zelenina. Taky jsme dělávali, v současnosti už jen do mražáku:-D

    Odpovědět

  • medmic medmic

    A já bych se toho zastal. Sušené polévkové koření je docela fajn dochucovadlo. Není to jako bujón či mražená zelenina, které mohou být základem, ale je to příjemné na doladění posledních detailů či případně obohacení polévky na talíři. Jen to dělám na úplně jemno s trošku víc surovinami a rovnou solí.

    Odpovědět

  • maris maris

    Chápu, že když někdo má svou zeleninu ze zahrádky, že se ji snaží uchovat na zimu, já ji nemám a dávám jednoznačně přednost čerstvé.
    Hezká fotka;-):yes::-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Podobně jsem sušila zeleninu před rokem a úspěch se nedostavil,vypadalo to pěkně,ale není nad zeleninu z mrazáku,letos jsem vše vypěstované nakrájela a nastroukala do mrazáku,je to fakt chutnější.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Vypadá to překrásně v tý sklenici. Do polévek super určitě i sušené. Ale ta doba sušení je hrozně dlouhá a proto to příjde určitě draho. Asi zůstanu u zeleniny mražené, i když zabírá místo v mrazáku.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Súhlasím s Maruškou - Maris :-) Je to sušená zelenina. Tým, že zeleninu vysuším, sa z nej ešte nestane korenie. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    RAWMANIA.cz: :-) No, já osobně to přežiju s klidem. Jen se trošku obávám, že ještě pár lidí bude jako já očekávat recept na skutečný sušený bujón (= z masa).

    Odpovědět

  • maris maris

    RAWMANIA.cz: já bych to nazvala tak, co to opravdu je - Domácí sušená zelenina;-):-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: domácí polévkové koření polévkové koření domácí koření domaci sušená zelenina domaci koreni do polevky sušení porku polévkové koření recept polévkové koření z libečku recepty koření domácí polévkové koření recept domácí vegeta sušená recept recept sušené polévkové koření domácí zeleninový bujón susene polevkove koreni domácí sušené kořeni domácí sušený zeleninový bujón domácí sušené polévkové koření koření do polévky domácí zelenina do polévky polévkové koření domaci

Zapomněl/a jsem heslo