Bulharské ořechové cukroví

hosta Kuchařka: hosta

cca 40 ks Cukroví , Pečené 22 názorů

Suroviny

240 g vlašských ořechů (na hrubo rozdrcených)
1 bílek
špetka soli
1 zarovnaná lžička mleté skořice
3 lžíce třtinového cukru
půlky vlašských ořechů na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ořechová jádra na hrubo rozdrtíme, nejlépe válečkem v pevném sáčku. Bílek se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu, pak do něj vmícháme ořechy, skořici i cukr.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem uděláme pomocí lžičky a mokré ruky (vedle si dáme misku s vodou) malé hromádky. Na každou přimáčkneme půlku nebo čtvrtku vlašského ořechu a vlhkou rukou trochu vytvarujeme - jde to dobře.

  3. Pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 150 st.

Poznámka

Zdroj: u sousedky :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 245 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulharské ořechové cukroví

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ořechové cukrovi bulharské vánoční cukrovi cukroví ořechy sněhové ořechové cukroví výborné ořechové cukroví recept na ořechové cukroví ořechové sněhové cukroví cukroví recepty recepty na orechove cukroví recept na orechy v cukru a skořicí bulharské ořechové vánoční cukroví recept cukroví s orechy ořechovky cukrovi cukroví s ořechy sňěhové cukroví s ořechy výborné cukroví z bílků ořechovky vánoční cukroví bulharské cukroví z bílků a ořechů ořechvé sněhové cukroví vánoční cukroví z bílků a ořechů

Zapomněl/a jsem heslo