Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

Zavařeniny Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny

1 kg ovoce (brusinky nebo rybíz nebo rakytník)
600 g cukru
citrony
rum

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.

  2. Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem.

  3. Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80-85ºC, po dobu 20–25 minut.

  4. Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.

Komentáře k receptu Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rakytník recepty rakytník v rumu rakytníkové recepty rakytník s rumem rakytník jako brusinky rakytník as rybízem doba sterilovani doba sterilování černý rybíz sterilovany cerny rybiz v cukru rakytnikove zele recept