Sterilovaný jablečný mošt

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

jablečný mošt
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvě vylisovaný jablečný mošt necháme ve vyšší nádobě max.24 hodin usadit - drobounké pevné částečky, rozptýlené v moštu, při jeho stání klesnou ke dnu.
    Čistou šťávu pak stočíme hadičkou, na dně nádoby zůstanou jen usazené kaly.

  2. Čistým moštem naplníme zavařovací sklenice, dobře zavíčkujeme, zahřejeme na teplotu 85°C a při této teplotě je 25 minut sterilujeme.

Poznámka

Jinou možností, jak vyčistit čerstvý mošt, je filtrace přes plátno, ale my doma ho čistíme jen stažením hadičkou.

Zavařené sklenice zkontrolujeme, dobře chycené uložíme ve sklepě. V zimě, když pak takovou sklenici otevřete, vůně jablek z ní provoní celou místnost. :)) Většinou mošt pijeme ředěný vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilovaný jablečný mošt

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jablecny most recept jak udělat jablečný mošt zavařování jablečného moštu jak se dělá jablečný mošt zavařování moštu recept na jablečný mošt zavařený mošt jak zavařit mošt jablečný mošt s křenem jablečný mošt zavařování jablečny mošt jak udelat mošt zavařený jablečný mošt jak zavařit jablečný mošt recept na mošt mošt jablečný mošt s křenem jak vyčistit jablečný mošt priprava jablecneho mostu sterilovany jablecny kompot

Zapomněl/a jsem heslo