Mražená petrželka

Beetty Kuchař: Beetty

Zavařeniny 11 názorů

Suroviny

petrželka
pažitka
libeček
celerová nať
voda
obaly z bonboniéry
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Není to vlastně žádný recept, spíš rada, jak uchovávám na zimu bylinky ze zahrádky, které pak používám do polévek. Zmrazím je - nejlépe se vyklopí z obyčejného obalu z bonboniéry. Nasekám je najemno v robotě, napěchuji do formy a zaliji vodou, dám zmrazit, zmrzlé kostky vyklopím a dám do sáčků. Dělám buď směs těchto bylinek nebo každou zvlášť podle toho kdo má co rád.
    Podobně se dá zmrazit cokoli - např. citrónová šťáva....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mražená petrželka

  • Marta Ujváryová Marta Ujváryová(neregistrovaný)

    Ja sok tiež takto robievala,ale teraz podľa kamošky:umyjem,usuším,nasekám a šup do mrazáku.Keď potrebujem vyberem koľko potrebujem,je sipké a netreba dlabať....ja len toľko :)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Zdravím,tak já to dělám taky,ale dávám do kelímků od céresu,/sádla/pak jen lžící vydloubnu kolik je potřeba :yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    hella a preco toto nemas medzi *udelatkami*...:-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Beetty:-)možná by bylo dobré přidat tuhle radu do kategorie Tipy a triky.Tam to mohou najít i další uživatelé;-).Toto dělám též jen nedávám do "formiček",ale do igelit.sáčku,zploštím ho co nejtenčeji a pak jen do pokrmů odlamuji potřebné kousky;-):-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Výbušná, běžela jsem to vyfotít...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    hella a kde je to foto;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Na sekání natí se prodává takovéto udělátko - přidávám foto. Kdysi jsem to dělala stejně, teď už mrazím petrželku jinak a bez práce. Do igelitového sáčku otrhám omyté lístky petržele a dám je zmrazit. Pak sáček vyndám z mrazáku, zmrzlou petrželku v sáčku rukou pomačkám a tím, že jsou na ní i krystalky vody, tím se rozdrobí najemno.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Beetty,tak to dělávala moje maminka a dělám to podle ní i já, je to hodně úsporný do mrazáku. Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Skvělý nápad, o kterém jsem ještě neslyšela:yes:.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, asi ještě budu muset na tom světe dlouho vydržet, že mne taková super věcička už dávno nenapadla? No, možná proto, že skoro nekupujeme bomboniéry. Ale dalo by se to určitě udělat i do nádobiček s mřížkou, co je na led. Taky si myslím, že to nezabere tolik místa, jako sáčky, těch mám jeden plný šuplík:-)) Beetty, máš plus;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Nápad opravdu dobrý a zaslouží bodík :-) Já ale takhle zmražuji leccos v bomboniérových fóliích :-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: petrželka jak zmrazit petržel jak zmrazit petrželku petrzelka do mrazaku hlíva ústřičná mražená jak zamrazit petržel hlíva ústřičná mražení jak zamrazit petrželku mražená hlíva ústřična petržel do mrazáku mražená celerová nať celerová nať mražená mražená hlíva mražená petrželova nat zmrazení petrželky mražení petrželové natě petrželka recepty dá se hlíva zmrazit hlíva ústřičná zmrazení petrželka recept

Zapomněl/a jsem heslo