

Rychlý broskvový koláč
Suroviny
- 400 g bílý jogurt
- 270 g cukru krupice
- 2 vejce
- 400 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- trochu strouhané citronové kůry
- broskve ale můžete použít i jiné sezónní ovoce.
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny dáme do mísy, vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rozetřeme a povrch poklademe ovocem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý broskvový koláč
-
vypada moc pekne akorat "povrch poklademe ovocem" ja bych podle obrazku skoro myslel ze na ovoce se jeste nalije kapku toho testa ale asi se tak "zapusti" jak to nakyne ze, a ty perforace, to se udela samo taky vlivem kynuti a pecenim? nj chlapi.. :) u nas nikdo z broskvi nic nepekl tka to chci zkusit a peceni me bavi.diky za recept snad se zadari
-
zviratko21: No, zrovna Hollandia není smetanový jogurt. Ale jinak mám tenhle recept taky vyzkoušený a když se dá navrch ještě drobenka, tak je to taky vynikající.
-
Tento recept jsem pekla už nejméně 10x a vždy se povedl
. Jen mám horkovzdušnou troubu tak jsem upravila pečení na 180st a asi 18min. Vždy hezky nadýchaný, lehký a zároveň propečený. Pekla jsem nejen s broskvemi, ale i s nektarinkami, švestkami, jahodami i mix ovoce (cukrový meloun, angrešt a nektarinka).
Karolína: jestli to nebylo jogurtem. Já teda používám jen smetanový např. Holandia, Valašský a pod. Jestli jogurt byl Light, tak mohl udělat v těstě nějakou neplechu -
Tak jsem taky dělala, bohužel mě ani příteli nechutná. Je tuhý a takový těžký. Vše podle receptu, akorát se nám to upeklo az za hodinu, ne za 20 minut. No vyhazujeme to ptáčkům, škoda těch broskví
-
na můj vkus je teda tužší...
-
Hezký den, moc dobrý recept, všem chutnalo. díky
-
Tento koláč dělávám a je výborný, vláčný
.
-
Mám ráda jogurtové pečení
Hezký zákusek
+4
-
Super rychlovka a z jogurtu jsou bezvadné moučníky!
-
Prima rychlovka
+
-
Krásný koláč+