Den kakaa
Do Evropy kakaové boby přivezl španělský dobyvatel Hernando Cortéz až v 16. století, a od té doby se pro nás stalo nepostradatelným. Dovedete si… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do Evropy kakaové boby přivezl španělský dobyvatel Hernando Cortéz až v 16. století, a od té doby se pro nás stalo nepostradatelným. Dovedete si… Číst dál
Mezi země produkující čaj, které slaví Mezinárodní den čaje, patří: Bangladéš, Srí Lanka, Nepál, Vietnam, Indonésie, Keňa, Malawi, Malajsie, Uganda,… Číst dál
Blíží se Vánoce, a tak připravujeme kokosky, nadýchané štafetky s kávovým krémem, různé druhy slepovaného cukroví, sněhové indiánky a nepečené… Číst dál
Javorový sirup je přírodní sladidlo, získávané z mízy javorů (nejčastěji javoru cukrového), která se pak postupným zahříváním a svařováním zahušťuje… Číst dál
Samotnému pečení předchází nutné plánování a příprava. Sele se nakládá do nálevu, který může být například se svařené slané vody, do které se přidá… Číst dál
Výroba tvrdých bonbonů má v Čechách již poměrně dlouhou tradici. Například barevné ovocné Bon Pari se u nás vyrábí již od roku 1977, a od té doby se… Číst dál
Sangria je sladký, aromatický míchaný alkoholický nápoj tvořený základem z červeného vína, do kterého se přidává soda, pomerančová šťáva nebo šumivé… Číst dál
K dokonalé omáčce vede několik důležitých kroků, které určují, jak bude hotová omáčka chutnat. Nejdůležitější je základ, nejčastěji připravený z… Číst dál
Maso krevet obsahuje velké množství vitamínů a kyselinu listovou, spoustu minerálů a bílkovin. Proto jsou krevety považovány za dietní surovinu.… Číst dál
Nejen, že nějaké prima domácí sušenky upečete, ale můžete založit (pro vás) novou tradici a část sušenek vyměnit s těmi, které napekla jiná část vaší… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Hitem podzimu je plundrové těsto. Hodí se na záviny, šátečky i croissanty. Víte, jak je udělat?
Britská pomazánka marmite: Chutná po kvasnicích, je plná vitaminu B a potěší i milovníky piva!
Bulharsko na talíři: Studená bulharská polévka tarator vás dokonale osvěží. Jak ji připravit, abyste si na ní dokonale pochutnali?