Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů

vybusna Kuchařka: vybusna

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 23 názorů

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
350 g cukru krystal
100 g kakaa
500 g másla
Při naplňování speciálních moučníků dáme do krému k máslu ještě:
100 g ztuženého tuku
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulérne vrieť a cukor musí byť rozpustený.

  2. Kastról odložíme zo zdroja tepla a hneď do horúcej smotany vysypeme kakao.

  3. Metličkou ho poriadne zamiešame a vymiešame hladký krém.

  4. Uvarený parížsky základ odložíme do chladu.

  5. Keď je základ dokonale vychladnutý, nakrájame do neho malé kocky masla a začneme šľahať.

  6. Šľaháme na strednom stupni, po celej nádobe, v ktorej krém šľaháme. Šľaháme trpezlivo nejakých 15 minút a dávame pozor na moment, keď krém už nenaberá na objeme, ale začne rednúť. Správne vyšľahaný krém viditeľne naberie na objeme a zbledne. Keď ho pretriem opakom lyžice, tak sa nám sem-tam vytvoria malé póry.

  7. Tento krém je skvelý na napĺňanie múčnikov, pri správnom chladnom skladovaní vydrží určite aspoň 5 dní, bez zmenenia chuti a zmeny objemu a konzistencie.

  8. Pri špeciálnych múčnikoch pridávame do základného uvareného krému okrem masla aj stužený tuk.

  9. Týmto plníme hlavne vtedy, keď je cesto natoľko pevné, že potrebuje super pevný krém , napríklad Pražské gule, alebo naopak vtedy, keď krém nemá oporu a potrebuje sa držať sám od seba, napríklad Parížske rožky.

  10. Múčniky s parížskym krémom so stuženým tukom vydržia pri chladnom skladovaní určite týždeň.

Poznámka

Tento a moje ďalšie recepty nájdete na: http://chalupnikovi.com/recepty/?s=parizsky+krem

Týmto množstvom krému som naplnila 40 kusov pražských gúľ http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2903 a 45 kusov parížskych rožkov http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3835

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 284 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Prešľahala som ho, dá sa napraviť ?;-(

    Odpovědět

  • Marsi53 Marsi53(neregistrovaný)

    Helena: Já svařím 1 33% šlehačku a 1 čokoládu na vaření. Nechám vychladnout do druhého dne a pak šlehám do husta Když mám ztužovač tak dám, když ne tak schválně do krámu pro něj neběžím. Šlehám a dávám pozor, abych neušlehala máslo. To si musí každý odhadnout hlavně ke konci dávat bacha. Když potřebuji více tak množství z obou zdvojnásobím. Ale tohle stačí krásně naplnit jednu roládu. Myslím, že je to jednodušší než výše uvedený recept. Ale nedbám a někdy zkusím i ten.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Katka: musite urobit hustejsiu cokoladu...menej tuku a viac cokolady....Ponorte najprv jeden zakusok, nechajte ztuhnut a ked presvita...pridajte kakao, alebo cokoladu....
    Dakujem za uznanie a pekny den.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    :yes: Vybusna, veľmi sa teším, na tomto recepte sa zhodneme. Tiež varím šľahacku s cukrom, do horucej dam rozpustit cokoladu a potom po vychladmuti prišľahám maslo. Takéto Parížske rožky sú nadýchané , krém hladučký a veľmi chutný. Nedajú sa porovnať s tými, čo majú krém nastavený múkami, vajciami či pudingami. Mávam ale problém s namáčanim do čokolády. Musim aj dva razy, lebo mi najskôr krém presvitá. Poradis? :-K
    K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Acraj: je to cukrarsky recept...podla cukrarskych noriem, ten cukor je spravne. Vela stastia a dufam, ze Vam pochuti.

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    vybusna: Není toho cukru příliš?? Krém bych chtěla vyzkoušet...zatím asi z poloviční dávky...<3

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Olga Cermakova : viete..dakujem za rozveselenie, namojdusu som to po maratone predvelkonocneho pecenia potrebovala. Pozdravuje Vas, s usmevom na tvari, aj moja 80 rocna mamicka... vyucena profesionalna cukrarka ,ktora este minuly rok upiekla 1000 kusov zakuskov na vnukovu svadbu. Vskutku sme sa dobre pobavili..este raz dakujeme obidve a prajeme pekny den.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Anna: je rozdiel robit parizsky krem a parizsku slahacku...ja mam rcp na krem, vy tu pisete rcp na slahacku. btw, nepochybujem, ze na domace pecenie, si nejedna gazdinka nahadze do smotany ladove gastany, ale verte mi, ze ziadna erudovana cukrarka to neurobi. Nic v zlom, neberte to prosim ako utok na Vas recept, poznam ho, moj prvy bananovy zakusok s parizskou slahackou som robila prave z ladovych gastanov, ale bolo to prvy a posledny krat. Kvalitna horka cokolada, alebo kvalitne kakao, je zaklad pre parizsku slahacku a ked som sa chcela pochvalit pred mamkou, ake krasne som upiekla, tak mi to nalezite vytmavila. Este raz sa ospravedlnujem, ze to nie je utok na Vas recept.

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Helena:Šlehačku ohřívám ve vodní lázni a hned tam můžete nalámat hořkou čokoládu a s tím do teploty 80 stupňů při šlehání metličkou se Vám rozpustí. Můžete nalámat i ledové kaštany, taky výborné.:yes:

    Odpovědět

  • Olga Cermakova Olga Cermakova(neregistrovaná)

    Tučné jako prase ještě k tomu drahé.Kdo už za života něco upekl,posoudí sám.:no:

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    Dvě šlehačky a dvě čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni, do druhého dne v lednici a potom vyšlehat do hustého krému - vynikající...:-p

    Odpovědět

  • iveta iveta(neregistrovaná)

    Helena:parizsky krem:1slahacka a 150g horkej cokolady zahrievat do rozpustenia,nesmie vriet.vychladit/najlepsie uvarit den vopred.vychladnute vyslahat.vymiesat 1maslo zmiesat so slahackou mozes pridat cukor ked mas rada sladky toto je do parizskych rozkov.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Helena: urcite existuje recpet na parizsky krem, kde ide miesto kakaa cokolada, ale ja ho neviem, pretoze pouzivam tento s kakaom, mozno sa najde niekto, kto Vam bude vediet poradit.

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli by se místo kakaa dala použít hořká čokoláda, popřípadě v jakém poměru? Máte někdo zkušenost? Děkuji.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna:užívaj si mamky, kým sa dá...so všetkým...závidím ti...u nás je to rok pozajtra, čo odišla.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krémy do rolády pařížský krém do dortů pařižsky krem na dort krém do rolády pařížský krém na dorty pařížský krém krémy na dorty a rolády krém na roladu dorty vynikající krémy do dortů pařížský zákusek krémy do rolád kremy do zakusku recept na krém do rolády pařížský krém recept krémy na roladu kremy na rolady jednoduchý krém do rolády pařizsky krem do rolady krém ze ztuženého tuku krém na pařížský dort

Zapomněl/a jsem heslo