Cukrářské pomůcky
27. 8. 2013 Tipy a triky
Spousta cukrářských dekorací ať už z cukru, nebo marcipánu se dá koupit. Přesto si spousta děvčat, pro které je pečení koníčkem, své marcipánové dekorace vyrábí. Je to práce titěrná, kterou nelze penězi zaplatit. Je to spousta času, fantazie, a člověka to musí bavit.
Spousta cukrářských dekorací ať už z cukru, nebo marcipánu se dá koupit. Přesto si spousta děvčat, pro které je pečení koníčkem, své marcipánové dekorace vyrábí. Je to práce titěrná, kterou nelze penězi zaplatit. Je to spousta času, fantazie, a člověka to musí bavit.
Stejně jako ve všech oborech se dá koupit spousta pomůcek, které cukrařinu usnadní. Ale stejně tak se dá využít mnoho věcí, které máte běžně doma. Chce to jen trochu popřemýšlet. Protože co si budeme povídat, věci na cukrařinu jsou někdy velmi drahé, hlavně silikonové formičky.
Chci vám ukázat pomůcky, které usnadní výrobu marcipánových dekorací.
Většina cukrářek už se neobejde bez sady kostic, hladítka na marcipán či ozdobných lišt.
Také jedlé barvy jsou pro cukrářky zcela běžné a nepostradatelné. Máme barvy gelové, prachové, sypké, tekuté, jedlé barevné fixy, barvy v tubě, či ve štětci……barvy perleťové i metalické. Prostě kdo si na co vzpomene.
Různé vykrajovačky můžete použít nejen na marcipán, ale i na vánoční cukroví. Stejně tak ozdobné kleštičky, nebo modelovací rádélko, či nůž.
Taktéž modelovací reliéfní podložky a válečky usnadní práci s marcipánem.
Silikonové formičky, kde je propracovaný každý detail jednotlivých ozdob, jsou zcela nenahraditelné.
Většina cukrářských pomůcek se dá koupit na internetu, ale je možné je také sehnat na různých tržnicích.
Pozn.: V článku byly použity obrázky z webu imikimi.com
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrové ozdoby na cukroví a perníčky: Poradíme, jak si je vyrobit doma
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak potáhnout dort potahovkou. Sametově hladký povrch je odměnou za trpělivost
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Připravujete tento rok halloweenskou party? Máme pro vás dokonale strašidelné, ale jednoduché občerstvení
Komentáře
21. 9. 2013 21:52
20. 9. 2013 10:09
15. 9. 2013 18:49
6. 9. 2013 18:18
29. 8. 2013 19:21
28. 8. 2013 11:40
27. 8. 2013 20:53