Den čehokoli v čokoládě
Národní den
Máte chuť si zamlsat? Pokud ano, právě 16. prosince k tomu máte příležitost - slaví se totiž den čehokoli v čokoládě. Do čokolády se dá máčet na co si jen vzpomeneme - sušené ovoce, oříšky, sladké pečivo, ale i slané preclíky.
Blíží se Vánoce, a tak připravujeme kokosky, nadýchané štafetky s kávovým krémem, různé druhy slepovaného cukroví, sněhové indiánky a nepečené kuličky. Nebo chystáme pro děti na narozeninovou oslavu cake pops - ať už máme ale sebelepší recept, bez namočení nebo polití čokoládou na závěr by to nebylo ono. Pokud se nechceme pouštět do pečení, výborné sladké mlsání jsou i oříšky máčené v čokoládě, domácí čokoládové bonbony, nebo osvěžující kousky mandarinek máčené v hořké či mléčné čokoládě.
Jak na dokonalou čokoládovou polevu
Ať už k výrobě čokoládové polevy použijeme mléčnou, hořkou či bílou čokoládu, důležité je aby byla kvalitní, na chuti výsledné polevy je to znát. Čokoládu pomalu rozehříváme ve vodní lázni a stále mícháme, aby se rozpouštěla rovnoměrně. Nikdy ji nerozpouštíme v mikrovlnné troubě, změní to její chuť a může se spálit. Chceme-li čokoládovou polevu, která po vychladnutí zcela neztvrdne, přidáme k rozpouštěné čokoládě máslo nebo smetanu a mícháme, až se dokonale spojí v hedvábnou polevu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den čehokoli v čokoládě?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 38 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Dortová lízátka cake pops jsou hitem mnoha oslav. Víte, jak je připravit?
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře