Den tvrdých bonbonů
Národní den
Den tvrdých bonbonů patří každoročně k datu 19. prosince. Na českém trhu je nabídka tvrdých bonbonů velmi pestrá. V létě nás osvěží kyselé ovocné Bon Pari, v zimě od bolení v krku pomůžou Hašlerky.
Výroba tvrdých bonbonů má v Čechách již poměrně dlouhou tradici. Například barevné ovocné Bon Pari se u nás vyrábí již od roku 1977, a od té doby se jejích receptura téměř nezměnila. Přibyly jen nové příchutě a místo umělých barviv se k barvení bonbonů začaly používat přírodní výtažky z ovoce a zeleniny. Lékořicové Hašlerky sice nemají původ v České republice, ale od roku 1920, kdy je svým jménem zaštítil známý písničkář Karel Hašler, u nás patří mezi neoblíbenější cucavé bonbony. Společně s nimi také Beskydky, Slávie, Atlasky a Větrovky.
Mohlo by vás zajímat
Jak vyrobit tvrdé bonbony
Výroba tvrdých bonbonů v domácích podmínkách není úplně jednoduchá, podle tohoto receptu však zvládnete vyrobit skvělé tvrdé karamelky jen ze dvou surovin.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den tvrdých bonbonů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké, ale nekousat! Exotické tvrdé Bon Pari cucáme už od roku 1977
Retro okénko: Bylinné bonbony Hašlerky kdysi vrátily hlas i písničkáři Karlu Hašlerovi
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky