Den arašídového másla
Arašídové máslo je relativně zdravá pochutina, vyrobená mixováním arašídů. Ty obsahují velké množství tuku, který při mixování uvolní, takže má… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Národní den
Kdo by neměl rád arašídy. Většinou si je dopřáváme k přímé konzumaci, ale můžeme je použít také při vaření. Například při přípravě nějaké pochoutky asijské kuchyni. Je možné je také přisypat do salátu. Den arašídů najdeme v kalendáři každoročně 13. září. Mnozí z vás možná netušili, že nejde o ořech, ale luštěninu.
Arašídy jsou plody jihoamerické rostliny zvané podzemnice olejná. Sice je také známe pod názvem burské oříšky, o ořechy se však nejedná. Ve skutečnosti jde o luštěniny. Nevyloupený arašíd ve slupce připomíná například lusk fazolí. V kuchyni mají arašídy pestré uplatnění, receptů s touto surovinou najdete na našem webu velké množství. Z mixovaných arašídů se připravuje třeba arašídové máslo, které používáme klasicky k mazání chleba, či jako přísadu do moučníků nebo dezertů.
Kalendář Celý kalendář
Arašídové máslo je relativně zdravá pochutina, vyrobená mixováním arašídů. Ty obsahují velké množství tuku, který při mixování uvolní, takže má… Více o významném dni
A v jakých dalších receptech můžeme plody podzemnice olejné využít? Zkusit můžete třeba kuřecí nudličky se žampiony a arašídy, které při vaření přidáváme nakonec. Olizovat až za ušima se budete, pokud se odhodláte vytvořit arašídovou roládu se šlehačkou. Arašídy nesmí chybět také v thajském salátu s hanger steakem. S arašídy se setkáme v asijské kuchyně ve velké míře, dalším příkladem může být vietnamský salát s kuřecím masem a zeleninou.
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti