Vietnamský salát s kuřecím masem a zeleninou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 minut 3-4 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

1 mrkev
1 střední mladá kedlubna
10 cm kousek bílé ředkve nebo 1 kulatou
1 ks kuřecího prsa
1/2 citrónu
3 lžíce pražených nesolených arašídů
1 lžičku rybí omáčky
2 lžičky sezamových semínek
5 lžiček cukru
sůl
čerstvý koriandr
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit kuřecí prso a zatím očistíme a nastrouháme zeleninu.
    Každou zvlášť na julienne nudličky (na struhadle julienne, škrabkou nebo hrubém slzičkovém struhadle). Do každé misky se zeleninou dáme 1 lžičku soli,1 lžičku cukru a promícháme. Necháme cca 10 minut odležet, zelenina tak pustí přebytečnou vodu a změkne na skus.

  2. V misce připravíme dresing z citrónové šťávy, 2 lžiček cukru a 1 lžičky rybí omáčky, promícháme a necháme stranou.
    Uvařené kuřecí prso necháme trochu vychladnout a pomocí vidličky natrháme na vlákna, pak necháme úplně vychladit na chvilku v chladničce.

  3. Odleženou zeleninu zalijeme studenou vodou a poté důkladně vymačkáme. Vložíme všechnu do větší misky, pokapeme 1 lžičkou rýžového octa, přidáme kuřecí maso a vše promícháme . Přidáme dresing, ještě promícháme a rozdělíme na porce. Každou porci posypeme arašídy, sezamem a kdo má rád, i koriandrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamský salát s kuřecím masem a zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: salaty vetnamske recepty kuřecí maso vietnamské recepty zeleninový salát s kuřecím masem vietnamský salát zeleninové saláty recepty vietnamský zeleninový salát vietnamské recepty top recepty dresing s koriandrem vietnamský salát s koriandrem salát s kuřecím masem zeleninové saláty s masem vařené kuřecí maso vietnam recept vetnamske kuřecí maso

Zapomněl/a jsem heslo