Thajský salát s hanger steakem

Saláty Doba přípravy: 15 minut + příprava steaku 0 názorů

Saláty Doba přípravy: 15 minut + příprava steaku 0 názorů

Suroviny 1 porce

100 g hotového steaku z veverky/ oponky/ pupku/ roštěnce – nakrájený přes vlákna (viz. poznámky)
100 g okurky
40 g červené papriky
40 g zelené papriky
40 g žluté papriky
40 g mrkve
½ červené cibule
snítka koriandru
3 listy bazalky
5 lístků máty
1 lžíce nesolených arašídů
Zálivka:
2 g nastrouhaného zázvoru
Kousek nasekané chilli papričky
½ nastrouhaného stroužku česneku
1 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
1 lžíce limetové šťávy
1 lžíce olivového oleje
12 g tekutého medu

Postup přípravy receptu

  1. V míse promíchejte ingredience na zálivku.

  2. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte zeleninu s bylinkami, přelijte marinádou a zlehka promíchejte.

  3. Vložte do mísy, navrch poskládejte tenké plátky steaku. Posypte arašídy.

Poznámka od kuchařky

Na salát pokládejte například i roastbeef nebo jiný steak nakrájený na slabé plátky. Hanger steak je označení pro steak z veverky. Použít můžete pupek - flank steak, který stačí nechat opéct asi 2 minuty z každé strany a poté nechte při 100 st. v troubě na 10 minut. Po odležení krájejte.

Tento, i další mé recepty (vč. přípravy steaku) najdete na: http://www.vareniste.cz/

Komentáře k receptu Thajský salát s hanger steakem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: salát k steakum recept salát tajpej česky steak salát steak se salátem recept thajsky salát salát se steikem cockovy salat s arasidy