Den borůvkových palačinek
Národní den
Palačinky slaví svůj den 28. ledna. Jsou skvělé jako sladký oběd, ale také moučník či dezert ke kávě, když nás honí mlsná. Jsou hotové za pár minut a je jen na nás, čím je dozdobíme – jestli sladkým tvarohem, nebo marmeládou. Bezkonkurenčně nejlepší jsou však ty s borůvkami a šlehačkou.
Dozlatova vypečené tenoučké placičky z litého těsta zbožňuje snad každý z nás. Kouzlo je v té jednoduchosti – stačí připravit těsto z několika málo základních surovin jako jsou vejce, mléko, mouka, špetka soli a cukr. Z hotového těsta pak tvoříme na pánvi nebo v palačinkovači tenoučké placky, které smažíme z obou stran dozlatova. Držíme-li se několika ověřených rad a fíglů, palačinky se zaručeně podaří.
Čím palačinky naplnit?
Možností je nespočet. Ať už zvolíme oslazený tvaroh a čerstvé ovoce, nebo zakysanou smetanu, palačinky budou vždycky chutnat skvěle. Můžeme je také promazat jen pikantní marmeládou, klasicky zarolovat a povrch zasněžit popraškem moučkového cukru. Nebo zvolíme variantu s čerstvým ovocem a šlehačkou - nejvhodnější jsou lesní plody, kousky sladkých jahod, nebo borůvky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den borůvkových palačinek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů