Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

leden
28

Den borůvkových palačinek


Den borůvkových palačinek
Zdroj: Pixabay

Národní den

Palačinky slaví svůj den 28. ledna. Jsou skvělé jako sladký oběd, ale také moučník či dezert ke kávě, když nás honí mlsná. Jsou hotové za pár minut a je jen na nás, čím je dozdobíme – jestli sladkým tvarohem, nebo marmeládou. Bezkonkurenčně nejlepší jsou však ty s borůvkami a šlehačkou.

Dozlatova vypečené tenoučké placičky z litého těsta zbožňuje snad každý z nás. Kouzlo je v té jednoduchosti – stačí připravit těsto z několika málo základních surovin jako jsou vejce, mléko, mouka, špetka soli a cukr. Z hotového těsta pak tvoříme na pánvi nebo v palačinkovači tenoučké placky, které smažíme z obou stran dozlatova. Držíme-li se několika ověřených rad a fíglů, palačinky se zaručeně podaří. 

Čím palačinky naplnit? 

Možností je nespočet. Ať už zvolíme oslazený tvaroh a čerstvé ovoce, nebo zakysanou smetanu, palačinky budou vždycky chutnat skvěle. Můžeme je také promazat jen pikantní marmeládou, klasicky zarolovat a povrch zasněžit popraškem moučkového cukru. Nebo zvolíme variantu s čerstvým ovocem a šlehačkou - nejvhodnější jsou lesní plody, kousky sladkých jahod, nebo borůvky. 

 

Kdo by neměl promeškat Den borůvkových palačinek?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie