Dalamánek
Dalamánky jsou drobnější pečivo (většinou oválné bochánky) z chlebového těsta pšenično-žitného nebo žitno-pšeničného s tmavou, pevnější střídou, vonící kmínem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dalamánky jsou drobnější pečivo (většinou oválné bochánky) z chlebového těsta pšenično-žitného nebo žitno-pšeničného s tmavou, pevnější střídou, vonící kmínem.
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál
Rýže arborio je druh krátkozrnné rýže, která se pěstuje hlavně v Itálii, ale i např. v Texasu nebo… Číst dál
Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstuje se v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole… Číst dál
Indiánská, divoká nebo planá rýže jsou názvy pro semena rostliny Zizania aquatica. I když se jí… Číst dál
Jasmínová rýže se nejčastěji používá v thajské a čínské kuchyni. Po uvaření je měkká, lepkavá a… Číst dál
Zrna rýže parboiled se před samotným oloupáním namáčí a zpracují vysokotlakou parou. Při tomto… Číst dál
Příprava ovocné dřeně je velmi jednoduchá. Rozmixujeme ovoce podle své chuti, osladíme je medem, je… Číst dál