Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mák setý

yanull yanull
Mák setý

Mák je prastará jednoletá kulturní rostlina, která se k nám dostala zřejmě ze Středozemí. V některých zemích je pěstování máku zakázáno. U nás se těší velké oblibě, makové buchty milujeme. Také škubánky bez máku by nebyly to pravé. Mák známe modrý a bílý, oba řadíme mezi superpotraviny, především pro vysoký obsah vápníku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak je výrobek hustší konzistence. Vyrábí se z vyzrálých rajčat, zbavených slupek a… Číst dál

Rajčatový protlak

Rajče

Rajče patří do čeledi lilkovitých, jedná se o plodovou zeleninu, která pochází z Jižní Ameriky.… Číst dál

Rajče

Rakytník

Rakytník řešetlákový je dřevina, využívaná už v dávné minulosti. Plody obsahují mnoho cenných látek… Číst dál

Rakytník

Ramen

Ramen je polévka založená na vývaru a nudlích. Vývar může být z jakéhokoliv masa nebo vegetariánský… Číst dál

Ramen

Ratatouille

Ratatouille je kulinářská francouzská specialita z Nice. Pochází z roku 1870. Je to směs zeleniny,… Číst dál

Ratatouille

Raut

Rauty (klasické, obchodní, reklamní) jsou moderní a pohodlnou variantou společenského občerstvení.… Číst dál

Raut

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál