

Holandský řízek se dvěma druhy sýrů
Suroviny
- 500 g mletého libového bůčku nebo plece
- 150 ml kondenzovaného mléka Tatra
- 100 g strouhané nebo na kostičky krájené Goudy
- 100 g strouhaného uzeného sýru
- 1 vejce
- 2-3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- petrželka - nemusí být
- Trojobal:
- hladká mouka
- vejce+lžička hořčice+mléko
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Maso smícháme s mlékem, vejcem, solí a pepřem. Promícháme a dáme nejméně na hodinu odležet.
Po odležení přimícháme sýry, mouku a petrželku. Z masové směsi tvarujeme ploché řízečky, které obalujeme v trojobalu.
Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Holandský řízek se dvěma druhy sýrů
-
Milo1: Budu ráda za vyzkoušení a zprávu..
-
Díky za inspiraci... Rád vyzkouším a věřím, že si pochutnáme...
-
rozmarynaH: Děkuji
Vladimír 50: Děkuji -
Miko 59:Dík za nápad,jak udělat výborný oběd.Doma jsme měli 3druhy sýra(ementál,goudu,nivu),jen jsme je nakrájeli na malé kostičky,udělali menší řízečky(3ks/osobu),všichni chválili.Recept si uložím na příště.
-
Mě by tedy moc chutnalo