Kapary
Kapary jsou uzavřená, nerozvitá, olivově zelená poupata kapary trnité ze Středomoří. Nakládané v… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapary jsou uzavřená, nerozvitá, olivově zelená poupata kapary trnité ze Středomoří. Nakládané v… Číst dál
Kapoun je mladý, vykastrovaný a vykrmený kohout. Má velice jemné a chutné maso. Zvíře neztrácí… Číst dál
Kapr je symbolem českých Vánoc. Smažený s bramborovým salátem se podává při večeři. Je největší… Číst dál
Kaprlata je lidový název kaparů. Používal se již v dobách Magdaleny Dobromily Rettigové. Číst dál
Kapusta je košťálová zelenina. Už v 16. století byly známé její blahodárné účinky pro lidský… Číst dál
Kapustnice (kapustnica) je tradiční slovenská hustá polévka z kyselého zelí, podle kterého dostala… Číst dál
Karambola se v kuchyni používá především na dekoraci, ať už jde o nápoje, dorty, poháry, či další… Číst dál
Karamel je potravina jantarové až hnědé barvy a sladké chuti, která vzniká karamelizací cukru. Z… Číst dál
Karbování je úprava boků vykynutého bochníku omoučeným dřívkem (držadlem vařečky), které se na… Číst dál
Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál
Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál
Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Karkade je ibiškový čaj, připravovaný ze sušených zdužnatělých květů ibišku súdánského. Je… Číst dál
Karob (svatojánský chléb) je jedlým plodem stálezeleného subtropického stromu rohovníku obecného.… Číst dál
Kaštan jedlý je plodem kaštanovníku jedlého, dlouhověkého stromu, dosahujícího výšky až 30 m.… Číst dál
Káva je nápoj z upražených a rozemletých plodů kávovníku. Plody kávovníku jsou vlastně ovocem, lze… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Základem kebabu je většinou kořeněné jehněčí nebo hovězí maso, v muslimských zemích se totiž… Číst dál
Kečup je hustá rajčatová omáčka. Pochází z východní Asie a původně to byla omáčka k rybám. Pokud se… Číst dál
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19