Termix
Termix je termizovaný tvarohový dezert husté, smetanové konzistence. Základními surovinami jsou tvaroh a máslo nebo smetana. Na trhu je nabízen v několika variantách (vanilkový, kakaový ad.)
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Termix je termizovaný tvarohový dezert husté, smetanové konzistence. Základními surovinami jsou tvaroh a máslo nebo smetana. Na trhu je nabízen v několika variantách (vanilkový, kakaový ad.)
Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál
Syřidlo je enzym, který se používá při výrobě sýrů k srážení mléka. Jeho hlavním úkolem je přeměnit… Číst dál
Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál
Šalvěj lékařská je bylinka, která je ceněná v lidovém léčitelství i v kuchyni jako koření. Je silně… Číst dál
Šašlik je druh kebabu, oblíbený je především v zemích bývalého Sovětského svazu. Připravuje se z… Číst dál
Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál