Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu

yanull yanull

Tiramisu je tradiční italský dezert. Vyrábí se z mascarpone, tudíž je velmi tučný. Tím, že se do něj přidávají syrová vejce, je náchylný k salmonelóze. Při použití pasterizovaných vajec toto nehrozí. Dezert se prokládá piškoty namočenými do espressa, které dochutíme mandlovým likérem Amaretto. Povrch je posypán práškovým kakaem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Korbáčik

Korbáčik je typ polotvrdého pleteného velmi slaného sýra, původem z horských oblastí Oravy na… Číst dál

Koriandr

Koriandr je příbuzný anýzu, kmínu a kopru. Pěstuje se i u nás. Listový koriandr se využívá v… Číst dál

Koriandr

Koroptev polní

Koroptev je malý hrabavý polní pták z čeledi bažantovitých. U nás hnízdí na většině území. Nicméně… Číst dál

Koroptev polní

Košťálová zelenina

Košťálová zelenina je chutná, zdravá a oblíbená. Je plná vlákniny, vitamínu K a kyseliny listové.… Číst dál

Košťálová zelenina

Krachle

Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé… Číst dál

Krachle

Králík domácí

Králík domácí je domestikovaný králík divoký. Jedná se o domácí zvíře, které se dříve ve velkém… Číst dál

Králík domácí

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál