Nové příspěvky diskuze

        Příspěvky fóra: všechny | pouze poslední
  • Máš můj velký obdiv za to, co jsi dokázala:yes:. Moc Ti fandím a přeju hodně tvůrčí síly a úspěchů:yes:

  • Cath - Ivo, veliká gratulace k dalším dotiskům :-K. Mnozí víme, že jsi opravdu jedna z nejlepších pekařek. Je v tom kus Tvého umění a je moc dobře , že jsi dala " konečně " i širokému okolí o sobě vědět.
    Perfektně vystihla Maruška - vaření podle Rett ., pečení podle Tr. :yes: :yes: :yes: Držím palce pro další nápady do knihy a Tobě hodně tvůrčího elánu přeji:-K:-K:-K

  • Milá Ivo moc, moc gratuluji :-K, je mi jasné, že jsi měla s knihou spoustu práce a proto mě moc těší, že má takový úspěch :yes:.
    Spoustu kuchařek jsi přivedla k pečení domáciho pečiva - včetně mě:-* a za to si Tě velice vážím. A i za to, jak jsi ochotná každému poradit:-K:-K.

  • I já se velice ráda přidávám s poděkováním za krásné setkání se"staronovými"přáteli,za příjemnou atmosféru,výborné jídlo,občerstvení a za moc hezké dárky.:-K
    Také mám pár fotek,všem pošlu do SZ:-8

  • Je mi to líto, ale na srazu padlo přání některých zúčastněných, že si nepřejí, aby fotky byly na TR prezentovány. My jejich přání musíme respektovat, tudíž album ze srazu nebude;-)

  • Ahojky, není problém dát fotky kam budete chtít, pošlu.

  • Všem vám ze ♥ děkuji za krásná i milá slova :-) a doufám, že vás moje pečení bude ještě dlouho bavit a inspirovat :-K

  • Ivi, i já jsem moc ráda, že jsem Tě poznala a moc Ti přeji ten úspěch. Je opravdu opravdu zasloužený :-K

  • Přesunutá diskuze k receptu https://www.toprecepty.cz/recept/57174-tvarohove-k...

    hosta(moderátorka)13. 6. 2018 11:59:25
    Dajda: právo dávat ty nesmyslné projevy pochval je stejně nedotknutelné, jako tvé právo kritizovat podobné či víceméně stejné recepty. Oboje je nadbytečné, sice každé jinak, ale pro informaci někomu, kdo podle receptu chce uvařit, zcela na nic. Ta svoboda názoru a projevu má několik stran. I mně stačí pozitivní obodování nahoře - ale třeba se někdo vážně neudrží a radostí musí metat kotrmelce. Bývá to projevem přízně k autorovi, ale i třeba k hezkému receptu, hezké fotce. Dá se přeskočit, jsou to jednotlivé řádky - oproti rozborům, co je zas špatně;-)



    cathleen(moderátorka)13. 6. 2018 11:15:06
    Dajda: když už tedy plevelíme...nevadí. Nemají pro mě vypovídající hodnotu krom té, kdo s kým (většinou) kamarádí. I proto takové komentáře píšu opravdu velice zřídka (ač tu mám lidí ráda hodně :-D ), ale nevadí mi a nepřekážejí... - nechci je číst? Tak je přeletím očima (popř. si o pisateli něco pomyslím) a jdu dál...
    Na druhou stranu - o čem všem, kromě upřesnění receptu, pod ním psát? Jen ho nějakým způsobem pochválit...já tedy mnohem raději dám bod, pokud se mi recept líbí. Je pravda, že to, jak málo tleskánkuji, mi bylo některými lidmi mockrát vyčteno. Ale to už je problém jiný.


    1974andrea13. 6. 2018 11:14:31
    Můj první komentář k tomuto receptu byl vznesen pouze na jeho název. Vysvětlení od autorky se mi dostalo. :yes: Vůbec jsem neupozorňovala na nějakou duplicitu, ta je mi tak nějak volná.
    Dajda: Přece nebudete svůj komentář ohledně té duplicity psát ke každému obdobnému receptu, to Vás přece nemůže už ani bavit. ;-)
    cathleen: Nechceš tu uvolnit místo pro jiné komentře a tohle opravdu přesunout?


    Dajda13. 6. 2018 10:46:29
    cathleen: A jsme u dalšího problému: cathleen, podívej se na většinu receptů. Upřímně - myslíš, že výkřiky Jé, to uvařím! nebo Maruško, Ty jsi skvělá! případně :yes::yes::yes:, udělené sotva několik minut po zveřejnění receptu něco vychytají? Neustále tu bojujete proti kritickým, leč věcným výtkám, a "zaplevelení" výlevy, které svědčí pouze o tom, kdo s kým kamarádí, Vám nevadí?

    cathleen(moderátorka)13. 6. 2018 09:42:43
    Dajda: dobře, děkuji. (A doufám, že i přesto, že ti tak odporuji, mi zachováš přízeň :-8 )
    Vem to tedy z jiné strany - podobné (a občas i dupli) recepty tu v žádném případě nevadí, jen my pak máme víc práce s přesouváním těchto komentářů, nepatřících pod recept, do diskuzí...aby tu nezavazely. Lidé potřebují číst vychytávky a zkušenosti s receptem, ne nářky nebo třenice.
    Zkus si založit diskuzi ohledně podobných a dupli receptů, snad se ti k tomu vyjádří víc lidí ;-) TAM, v diskuzích, se máme vyjadřovat k těmto stránkám. Ne pod receptem.


    hosta(moderátorka)13. 6. 2018 09:41:38
    Je to tak - jen Ivu doplním: pokud si budu tvořit svou kuchařku (a tu si vlastně cestou "oblíbených" tvořím:-)), vyberu si do ní opravdu jen recepty skalní, ověřené a ojedinělé - a zdaleka to nemusí být ty, přidané kdysi v dřevních dobách. Ale v takto velkém vyhledávači, jakým Topky jsou, jde opravdu o otázku výběru. Vážím si každého autora, který si dal tu práci a recept opravdu uvařil, prokazatelně vyfotil a sem vložil - a je třeba i hodně podobný receptu, který tu už je. Vadí mi pouze ti, kteří recepty pouze někde okopírují (často i s chybami), zcizí přiměřenou fotku někde na netu a vrazí to se s pocitem "a teď si sedněte všichni na zadek" - takové kritizuji stejně jako ty. Samozřejmě záleží vždy na soudnosti a ješitnosti přispěvatele, s čím sem přijde, ale pokud jde o prokazatelně vlastní dílo, tak mi už nevadí ani různé variace krkovic, placiček, kuliček atd, kde se změní druh zeleniny, druh koření. Tím ti neupírám právo to kritizovat, ale stejně se s tímto stavem budeš muset smířit a ani tvůj donquijotovský boj na tom nic nezmění, jen vyvolá další zbytečné diskuze, jejichž závěr bude vždy stejný.


    Dajda13. 6. 2018 09:27:41
    cathleen: Milá cathleen, velmi si Tě vážím a jsem ráda, že konečně někdo veřejně vyslovil reálný důvod, proč vítat duplicitní recepty: uvedl totiž do souvislosti jejich počet s vyhledavači. Přesto si dovolím Ti odporovat: právo svobodně vyjádřit vlastní názor není totéž jako povinnost jezdit vpravo - v tomto případě se musím podřídit pravidlu, která stanoví stát, ve svých názorech snad nikoliv. Souhlasím také s tím, že toprecepty nejsou moje stránky a že se budou řídit přáním majitelů - ti však - pokud vím - nikomu nezakazují, aby se ke stránkám vyjadřoval. I na to mají nepochybně právo a rozhodně nejde o cenzuru, jak tu někdo psal. Pro mě osobně jako uživatele je přehlednost stánek mnohem důležitější než zviditelnění ve vyhledavačích - v jedné kuchařce také není 10x obdobný recept na totéž jídlo, protože takovou knihu by si nikdo nekoupil. Zřejmě nepatřím k počítačové generaci a tohle mě od topreceptů, ve kterých jsem dříve nadšeně hledala každý den, co je nového, odrazuje stále více ...............

    Taky se snažím nepřidávat double recepty, ale někdy se to prostě stane i při nejlepší vůli.


    cathleen(moderátorka)13. 6. 2018 08:45:22
    Dajda: doufám, že sem dupli recepty nepřidávám :-) (měla bych tím mít stejný názor, jako ty, ale nemám), tak snad bude mít můj komentář potřebnou váhu...

    Admin (majitel stránek) několikrát v diskuzi JASNĚ napsal, že jim tu podobné ani dupli recepty nevadí - s tím se budeš muset smířit ty, stránky jsou jejich, ne tvoje. Ty, já, my všichni jsme tu na návštěvě.

    A neargumentuj tu, prosím, svobodou vyjadřování. Ano, každý člověk má právo svobody, svobodně se rozhodnout, ale - pokud u nás jezdí auta po silnici v pravém pruhu a ty ses rozhodla jezdit v levém, protože "svoboda atd..."???:omg:
    Zbytečně pak "plevelíš, plevelíme" pod receptem.

    (P. S. Proč nevadí podobné recepty? Protože pak se topky lépe zviditelní ve vyhledávačích, což je i pro nás tady všechny dobře, a také proto, že si každý hledající i z té hromádky velice podobných vybere ten, který mu sedí nejvíc.)


    Dajda13. 6. 2018 08:03:03
    Simona Skolakova: ..... a asi jsem jediná, kdo myslí taky na ty autory, kteří sem jako první přišli s originálním receptem, jehož originalita zapadla pod nánosy duplikátů. Jako příklad Vám uvedu tenhle opravdu úžasný moučník: https://www.toprecepty.cz/recept/13237-uzasny-tvarohovy-moucnik-ke-kave/ Jak k tomu přijdou? To Vám nevadí, že jim někdo sebral "jejich" recept? Já bych se raději zastávala jich!


    Dajda13. 6. 2018 07:38:37
    Simona Skolakova: Proč se ptáte, když to víte? Prostě jsem se nesmířila s tím, že hodně přispěvatelů tu musí mít recept za každou cenu, i když tu je už stokrát. Můj názor, jak jsem si všimla, není zdaleka ojedinělý, vadí nejspíš především těm, kdo sem duplicitní recepty dávají. Zatím mi však nikdo nedokázal rozumně vysvětlit, k čemu je to dobré. Moje příspěvky rozhodně nejsou jen kritické. chválím, co se mi zdá chvály hodné (ale to Vás asi nezajímá), na druhé straně napíšu, když se mi něco nelíbí, a třeba taky klidně stokrát. Někdo sem stále dokola dává totožné recepty a já stále dokola opakuju, že by tyhle stránky byly mnohem kvalitnější, kdyby to tak nebylo. Máme prostě svobodu vyjadřování, budete se s tím muset smířit. :-)


    Simona Skolakova12. 6. 2018 23:13:07
    Dajda: povšimla sis,že jsi ta rejpalka?????Celou dobu se neozveš,ale jak jen se ti to hodí tak rýpeš!!!!Adminům to už dávno nevadí,ale ty ses s tím stále nesmířila,že tu mohou být recepty pomalu stejné,tak proč stále dokola dokolečka o tom hovoříš???????Jen zbytečně prudíš!!!!!!!!:-K:-K:-K:-K


    Dajda12. 6. 2018 17:44:34
    1974andrea: No právě! Když sem dávám recept, který tu už je (často nejen jednou) , tak se musím přinejmenším tvářit, že ten můj je něco extra, ne? :-D


    1974andrea12. 6. 2018 14:27:48
    Dajda: Vím, že se sem dávají recepty, které už tady jsou. To jsem ale neměla na mysli, ptala jsem se, proč jsou pojmenované "extra" ;-)


    Dajda12. 6. 2018 13:20:06
    1974andrea: Vy nevíte, jak to tady chodí? :-8

  • Ivo :-K, určitě to je krásný a hřejivý pocit u ♥, když tolik chvály o sobě čteš, ale je to úspěch zasloužený a ještě mnoha lidem prospěšný. Navíc jsi člověk se zdravotními problémy a jen ti, co Tě znají, ví, že ani Tvé šikovné ruce Tě příliš neposlouchají a to máš vše ještě složitější. Mnoho zdravých lidí má lachtaní nemoc a Ty jsi pravý opak. Nelituješ se, nestěžuješ si a pracuješ. Něco o tom i ze své zkušenosti vím a proto máš můj neskonalý obdiv. :yes::-K:yes::-K
    Moje maminka má ve svém památníku napsanou tuto básničku, s dovolením ji sem připíši, třeba někoho potěší, aspoň trošičku;-):-K

    Chleba se nepřejí, kaviár ano, chleba Ti zachutná večer i ráno.
    Kvíčaly, ústřice, krocan se přejí, zmlsané dušičky prázdnotou zejí.
    Přejí se šlágr, titěra módní, lidová píseň je hezká den po dni.
    Vždycky se líbí a do srdce vroste, to co je jasné, čisté a prosté.

  • Severinka: Miru - je škoda, že jsi nebyla, určitě by se ti to líbilo taky. Já s sebou foťák neměla, taky jsem odkázaná na to, co mi kolegyně poslaly. Jestli budou chtít vložit fotky i sem nebo udělat album je tedy jen na nich - a vlastně proč ne:-);-)

  • Ano - všichni ti fandíme. Hezkých pelmel kuchařek s nádhernými fotkami jsou plná knihkupectví, ale takovouhle specialitu máš fakt jen ty - a svědčí o tom zájem a počet dotisků. Je fakt, že se někdy v budoucnosti bude citovat tak jak píše Maris - "upečeno podle I.C.Trhoňové" :-D;-):yes::-K

  • Ivo, jsem moc ráda, že jsem v životě poznala / nyní už nejen virtuálně /, člověka jako jsi Ty - nejen neskutečně šikovného, ale zároveň i velmi milého. Přeji Ti v další Tvé činnosti hodně úspěchů a věřím, že jak se vaří podle Rettigové, tak péct se bude podle Trhoňové;-):-)

  • Cathleen, gratuluji, preji hodne uspechu a stesti do budoucna. Tvoje posledni kniha svedci o Tvem uzasnem potencialu, jsi proste profik v oboru. Mimo jine i krasne pises, coz Tvemu pekarskemu umu dodava lehkost a srozumitelnost. Vubec se nedivim, ze kniha ma tak veliky a zaslouzeny ohlas :-K

  • Ahoj, jsem ráda, že se sraz povedl, nemohli a nebo nechtěli by jste udělat nějak album ze srazu, také bych se ráda podívala a zavzpomínala na známé tváře;-);-);-)

  • 1 2 3 4 5

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo