Nutriční hodnoty (Anglický koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 685 kJ / 3 749 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 62,78 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,04 g | 
| Tuky | 172,36 g | 
| – nasycené | 64,10 g | 
| – nenasycené | 89,88 g | 
| –– mononenasycené | 39,67 g | 
| –– polynenasycené | 50,21 g | 
| ––– omega 3 | 7,92 g | 
| Vláknina | 29,70 g | 
| Cholesterol | 1,03 g | 
| Sodík | 320 mg | 
| Sůl | 0,63 g | 
| Sacharidy | 471,80 g | 
| – cukry | 320,70 g | 
| ––– laktóza | 0,80 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g | 
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g | 
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g | 
| strouhaná citronová a pomerančová kůra | Pomerančová kůra čerstvá | |
| 100 g 100 g ořechů | Vlašské ořechy | 100 g | 
| 180 g 180 g datlí (nebo rozinek) | Datle sušené s peckou | 180 g | 
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g | 
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g | 
| 2 2 kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |