Nutriční hodnoty (Jablečná dobrota)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 638 kJ / 3 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,59 g |
| Tuky | 93,13 g |
| – nasycené | 27,48 g |
| – nenasycené | 60,39 g |
| –– mononenasycené | 40,14 g |
| –– polynenasycené | 20,25 g |
| ––– omega 3 | 1,55 g |
| Vláknina | 32,50 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 432 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 543,48 g |
| – cukry | 352,38 g |
| ––– laktóza | 5,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 100 g 100 g Hery | Margarín | 100 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 6 6 jablek (nakrájených na plátky) | Jablko čerstvé | 900 g |
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |