Nutriční hodnoty (Jablkové lívanečky se skořicovým cukrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 173 kJ / 1 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,40 g |
| Tuky | 21,63 g |
| – nasycené | 6,82 g |
| – nenasycené | 9,41 g |
| –– mononenasycené | 6,81 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 313 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 269,15 g |
| – cukry | 142,65 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce (žloutky + bílky) | Vejce slepičí | 140 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 170 g 170 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 170 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 10 g |
| rozinky (dle chuti) | Rozinky | |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| olej na smažení | Olej řepkový |