Nutriční hodnoty (Šlehačková buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 933 kJ / 2 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 43,80 g |
| – nasycené | 10,30 g |
| – nenasycené | 21,10 g |
| –– mononenasycené | 14,60 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 620 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 532,10 g |
| – cukry | 315,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 300 g 300 g cukru krupice | Cukr bílý | 300 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání 31–33% | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| ovoce (volitelně) | Jahody čerstvé | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |