Strapačky se zelím II.

toprecepty.cz Kuchař:

Bramborová jídla 8 názorů

58

Suroviny

3/4 kg brambor
150 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
150 g kyselého zelí
cibule
150 g slaniny
sádlo
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory jemně nastrouháme a částečně scedíme vodu.

  2. Přidáme sůl, pepř, obě mouky, promícháme a protlačujeme (přes síto na halušky) do slané vařící vody. Vaříme asi 10 minut.

  3. Na tuku osmažíme dozlatova cibuli, přidáme kyselé zelí, zalejeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.

Poznámka

Podáváme promíchané a na talíři polejeme rozehřátou slaninou nakrájenou na kostičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Strapačky se zelím II.

  • magdalenka magdalenka

    prof.lub (neregistrovaný/á), zemiaky strúhať úplne na jemno. (na strúhadle to vyzerá ako taká husia koža alebo ako to nazvať...) Cesto relatívne husté, nenechávať stáť a nevariť dlho - halušky len malé dávky hádzať do vody a po vyplávaní ihneď vyberať, žiadnych 10 minút.

    Odpovědět

  • prof.lub prof.lub(neregistrovaný)

    ani mě se nevedlo lépe.první várka se rozpadla na maděru,tak jsem přidal mouku,bylo to lepší,ale opět to zkončilo v záchodě.nakonec jsem přidal další brambor,mouku a udělal klasický chlupáče.nutno podotknout,že přes síto na halušky nemáte se syrovými bramborami šanci.:-(

    Odpovědět

  • Ivka Ivka(neregistrovaná)

    nevím čím to bylo, ale těsto se mi úplně rozpadalo, musela jsem to nakonec vyhodit. Vůbec to nešlo dát vařit. Všechny recepty z těchto stránek, které jsem zkoušela se povedly, nevím, kde se stala chyba

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vašku, velmi dobře vím, o čem mluvíš;-) pane jo, takové opečené škubánky to je přece lahoda lahodná. Sbíhají se mi sliny.:-D:-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Moc si netroufnu halušky vařit. Mám špatnou zkušenost a zradil jsem se a proto je kupujeme v krabici(Labela,nebo Vitana) jsme spokojeni. Něco jsem zbabral a udělal poprvé lepidlo.Zkrátka ostuda a přitom je máme moc rádi se zelím a uzeným špekem. Nyní u nás v samošce prodávají chlazené hotové takové hrudky - špršle (je to rakouská nebo německá specialita). Je to moc šikovné. Stačí to prohžát(v pář,nebo mikrovlnce) a dodělat dle nápadu. Nebo jako příloha k různým gulážům a pod. I když u nás na jihu Čech je spíše populárnější ŠKUBÁNEK, který zrovna dnes máme.Čerstvý jako šičky s cukrem,mákem a máslem (místo máku může být i nastrouhaný vlašský ořech-taky dobré)a druhý den placičky dozlatova opečené na sádle a stačí s něčím kyselým. Takový vesnický lidový.Bezva.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ty jsme už dlouho neměli,tak je brzy uvařím a nejlepší jsou se zelím a škvarkama, teda tak to děláme u nás:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Těsto jsem dělala podle receptu, vody z brambor nijak moc nebylo, tak jsem neměla co slévat, pepř jsem dala do zelí, ale zelí jsem použila celý sáček, tj. 500 g. Vařila jsem pozvolna zhruba 6 až 7 minut, 10 minut by bylo moc, je to třeba hlídat. Po uvaření krátce propláchnu teplou vodou a pokud je hned nepodávám, tak je promíchám s troškou oleje :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Použijte polohrubou mouku. Halušky se nevaří 10 min ! Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a je třeba je scedit !

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: střapačky strapačky se zelím strapacky recept škubánky se zelím střapačky se zelim recept bramborové strapačky strapačky se zelím a slaninou recept střapačky se zelím recept na střapačky recept strapačky bramborove halusky se zelim zelí recepty recepty štrapačky střapacky s uzenym a zelím recepty střapačky se zelím labela německé speciality strapačky ze zelím střapačky s uzeným strapačky s uzenym masem

Zapomněl/a jsem heslo