Nutriční hodnoty (Ovocný táč s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 512 kJ / 4 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
| Tuky | 199,47 g |
| – nasycené | 33,56 g |
| – nenasycené | 153,00 g |
| –– mononenasycené | 109,58 g |
| –– polynenasycené | 43,42 g |
| ––– omega 3 | 12,47 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 719 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 559,29 g |
| – cukry | 159,49 g |
| ––– laktóza | 12,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 40 g 40 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 10 lžiček 10 lžiček cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 30 g |
| ovoce (meruňky, broskve, borůvky, švestky) | Jahody čerstvé | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |