Nutriční hodnoty (Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 31 159 kJ / 7 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 186,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 102,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 83,16 g |
| Tuky | 381,79 g |
| – nasycené | 182,91 g |
| – nenasycené | 166,39 g |
| –– mononenasycené | 107,29 g |
| –– polynenasycené | 59,11 g |
| ––– omega 3 | 8,67 g |
| Vláknina | 61,24 g |
| Cholesterol | 2,69 g |
| Sodík | 5,07 g |
| Sůl | 12,88 g |
| Sacharidy | 793,20 g |
| – cukry | 371,52 g |
| ––– laktóza | 17,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 husí stehna | Husa stehno s kostí a kůží | |
| husí prsa s kostí a kůží | Husa prso s kůží | |
| (z mražáku, výhodná koupě po vánocích, z maďarské vykrmené husy, váha těchto tří kusů kusů byla skoro tři kila) | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| oříšek oříšek kachního sádla | Sádlo kachní | |
| voda | Voda | |
| 1/2 kg 1/2 kg kysaného zelí (domácí) | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 5 5 cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 15 deka 15 deka uzeného plecka | Vepřová plec | 150 g |
| kachní sádlo | Sádlo kachní | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| trošku trošku cukru | Cukr bílý | |
| knedlík i s jedním pivem na místě vypitým pořízen v nádražním bufetu | Knedlík pšeničný houskový | |
| 1/2 kg 1/2 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 30 deka 30 deka cukru moučka | Cukr bílý | 300 g |
| 7 7 vajec | Vejce slepičí | 490 g |
| 30 dkg 30 dkg tuku - použil jsem máslo a Heru, asi půl na půl | Máslo kravské | 300 g |
| 3 dcl 3 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 10 dkg 10 dkg mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
| zbytek kandovaného ovoce | Citron kandovaný | |
| zbytky čokolády | Čokoláda mléčná 30% | |
| 1 1 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| sůl | Sůl mořská |