Nutriční hodnoty (Jablkové hrnkové lívanečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 481 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,90 g |
| Tuky | 17,68 g |
| – nasycené | 5,75 g |
| – nenasycené | 8,28 g |
| –– mononenasycené | 4,48 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 15,25 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 338 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 233,05 g |
| – cukry | 48,33 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice (nebo dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová |