Nutriční hodnoty (Polévka s červenou čočkou a růžičkovou kapustičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 756 kJ / 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,83 g |
| Tuky | 49,07 g |
| – nasycené | 21,32 g |
| – nenasycené | 29,15 g |
| –– mononenasycené | 24,10 g |
| –– polynenasycené | 5,05 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 87 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 38,30 g |
| – cukry | 12,56 g |
| ––– laktóza | 3,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 200 g |
| 250 ml 250 ml červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| lístky lístky čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
| 1500 ml 1500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
| čerstvě drcený pepř | Pepř černý | |
| 2 kusy 2 kusy dlouhého pepře | Pepř černý | |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |