Nutriční hodnoty (Jahelník dietní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 9 765 kJ / 2 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,19 g |
Tuky | 78,04 g |
– nasycené | 17,54 g |
– nenasycené | 46,41 g |
–– mononenasycené | 16,44 g |
–– polynenasycené | 29,97 g |
––– omega 3 | 4,10 g |
Vláknina | 32,23 g |
Cholesterol | 952 mg |
Sodík | 678 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 303,68 g |
– cukry | 147,45 g |
––– laktóza | 36,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g jáhel | Jáhly | 200 g |
750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
3 - 4 3 - 4 vejce (150 g) | Vejce slepičí | 245 g |
20 g 20 g práškového cukru | Cukr bílý | 20 g |
1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
50 g 50 g medu | Med nepasterovaný | 50 g |
500 g 500 g strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
50 g 50 g strouhaných vlašských ořechů (nebo lískových, každý ať si dá jaké chce) | Vlašské ořechy | 50 g |