Nutriční hodnoty (Bažant na česneku a jablkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 624 kJ / 3 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,13 g |
| Tuky | 311,22 g |
| – nasycené | 135,26 g |
| – nenasycené | 169,80 g |
| –– mononenasycené | 138,18 g |
| –– polynenasycené | 31,62 g |
| ––– omega 3 | 5,02 g |
| Vláknina | 24,43 g |
| Cholesterol | 303 mg |
| Sodík | 7,58 g |
| Sůl | 18,98 g |
| Sacharidy | 251,96 g |
| – cukry | 47,33 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 bažant | Bažant | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 150 g 150 g uzeného špeku | Špek | 150 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 50 másla nebo podle potřeby | Máslo kravské | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 hrnek 1 hrnek rýže | Rýže bílá | 250 g |
| 1 1 a 1/2 hrnku vody | Voda | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 kostka 1 kostka bujónu | Bujón hovězí | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |