Nutriční hodnoty (Hruškový koláč s mandlovou (pudinkovou) polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 866 kJ / 2 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,32 g |
| Tuky | 117,99 g |
| – nasycené | 42,83 g |
| – nenasycené | 59,43 g |
| –– mononenasycené | 30,07 g |
| –– polynenasycené | 29,37 g |
| ––– omega 3 | 4,41 g |
| Vláknina | 25,60 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 447 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 362,26 g |
| – cukry | 195,06 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 500 g 500 g očištěných a drobné pokrájených zralých hrušek | Hruška čerstvá | 500 g |
| 50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu (lze vynechat nebo nahradit medem) | Sirup javorový | 30 ml |
| mandlový pudink | Puding v prášku | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| cukr | Cukr bílý |