Nutriční hodnoty (Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 723 kJ / 2 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,07 g |
Tuky | 86,53 g |
– nasycené | 44,48 g |
– nenasycené | 32,21 g |
–– mononenasycené | 25,17 g |
–– polynenasycené | 7,04 g |
––– omega 3 | 0,85 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 974 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 217,18 g |
– cukry | 34,19 g |
––– laktóza | 10,83 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky 00 extra | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek celozrnné pšeničné hladké mouky | Mouka pšeničná celozrnná hladká | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1/4 lžička 1/4 lžička soli | Sůl mořská | 2 g |
3/4 3/4 brokolice | Brokolice čerstvá | 375 g |
100 g 100 g gorgonzoly | Gorgonzola | 100 g |
2 2 polévkové lžíce strouhané Gran Moravie | Parmezán | |
200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
1 kelímek 1 kelímek smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 1 pokrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku na plátky | Česnek čerstvý | 14 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |