

Lístková jablka
Suroviny
- 1 listové těsto v roli
- asi 6-8 nahrubo nastrouhaných jablek
- asi 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
- 2-4 lžíce rumu
- šlehačka
- med podle chuti
- vanilkový cukr
- skořice
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Lískové cesto necháme povoliť pri izbovej teplote a rozrolujeme. Nastriháme asi na 20cm široké pásy.
Pásy potrieme rozšľahaným vajíčkom a dolnú časť posypeme strúhankou (podľa fotopostupu).
Jablká, orechy, rum, vanilkový cukor a škoricu zmiešame a zmes rovnomerne rozdelíme na strúhanku.
Každú kôpku polejeme asi 3-4 lyžicami smotany a medom podľa chuti.
Preložíme prázdnou polovicou cesta a kraje popritláčame vidličkou.
Zvrchu ešte popicháme špáratkom a potrieme vajcom. Pečieme na 180°C asi 20min.
Po upečení môžeme poliať medom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lístková jablka
-
Jéje, tohle bude výborné. Nemusím dělat těsto na štrůdl!
Vymýšlel jsem jak ho vyrobit z těsta které dostanu ke koupi, tady se to jmenuje Fila dough, používají to orientálci a taky Jugoslávci na jejich baklavy. Přesně těsto co potřebuju a mám v mrazáku
Strašně moc a moc a moc děkuju,Škoda, že můžu dát jen jeden bod a jedné velikosti.