Nutriční hodnoty (Vinařský guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 145 kJ / 1 230 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 123,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,94 g |
| Tuky | 53,77 g |
| – nasycené | 25,14 g |
| – nenasycené | 27,18 g |
| –– mononenasycené | 21,60 g |
| –– polynenasycené | 5,57 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 19,38 g |
| Cholesterol | 299 mg |
| Sodík | 300 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 49,80 g |
| – cukry | 18,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g hovězího masa (kližka) | Hovězí kýta | 550 g |
| 3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 3 lžičky 3 lžičky sladké papriky (popř.trochu pálivé papriky) | Paprika červená sušená | 3 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička drcené majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 1 1 hovězí masox | Bujón hovězí | |
| Vejce uvařené na tvrdo (múže být i smažené v lívanečníku) | Vejce slepičí | |
| klobáska asi tak 4 cm opečená na kašpárka | Klobása | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| červená paprika na kolečka kolečka | Paprika červená čerstvá |