Nutriční hodnoty (Vinařský guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 145 kJ / 1 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 123,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,94 g |
Tuky | 53,77 g |
– nasycené | 25,14 g |
– nenasycené | 27,18 g |
–– mononenasycené | 21,60 g |
–– polynenasycené | 5,57 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 19,38 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 49,80 g |
– cukry | 18,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 g 500-600 g hovězího masa (kližka) | Hovězí kýta | 550 g |
3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
3 lžičky 3 lžičky sladké papriky (popř.trochu pálivé papriky) | Paprika červená sušená | 3 g |
2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
1 lžička 1 lžička drcené majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
1 1 hovězí masox | Bujón hovězí | |
Vejce uvařené na tvrdo (múže být i smažené v lívanečníku) | Vejce slepičí | |
klobáska asi tak 4 cm opečená na kašpárka | Klobása | |
cibule | Cibule čerstvá | |
červená paprika na kolečka kolečka | Paprika červená čerstvá |