Hráškový nákyp

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

350 g čerstvého nebo mraženého hrášku
100 g másla
4 vejce
50 g polohrubé mouky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
na ozdobu
2 vejce natvrdo
anglická slanina
může být i strouhaný sýr
opražená sezamová semínka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nasypte do kastrolu 250 g hrášku, zalijte ho vodou, aby byl sotva ponořený, vařte 15 minut a rozmixujte.

  2. Utřete 100 g másla se 4 žloutky, špetkou soli a pepře. Vmíchejte prochladlý, rozmixovaný hrášek, zbytek celých hrášků, mouku, lisovaný česnek, dosolte podle své chutí a nakonec sníh z bílků.

  3. Těstem naplňte máslem vymazanou nákypovou formu (doporučuji s hladkými stěnami, z bábovkové nejde ideálně vyklápět) uzavřete pokličkou nebo alobalem, postavte do hrnce s horkou vodou a vařte cca 60 minut.

  4. Vyklopte na mísu, ozdobte vejci, slaninou, semínky - nebo podle své chuti

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hráškový nákyp

  • rebeka rebeka

    velmi zajímavé, líbí se mi to:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Petraweid Petraweid

    urcite vyzkousim, doufam, ze to bude stejne krasne, jak to voje...nami nami:-p

    Odpovědět

  • Cocoska Cocoska

    Krása, hrášek miluju a zrovna dneska jsem koupila čerstvý, ale na nákyp asi nezbyde, tak si ukládám na později;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... tak to je povedené a nádherně barevné jídlo;-);-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: varte s nami.sk