Nutriční hodnoty (Zapečené mleté maso s rýží a houbovou smaženicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 7 722 kJ / 1 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,08 g |
| Tuky | 75,48 g |
| – nasycené | 26,66 g |
| – nenasycené | 35,85 g |
| –– mononenasycené | 29,65 g |
| –– polynenasycené | 6,19 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 19,05 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 2,93 g |
| Sacharidy | 134,79 g |
| – cukry | 12,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mleté vepřové maso | Vepřová plec | 250 g |
| 250 g 250 g mleté hovězí maso | Hovězí ořez | 250 g |
| 150 g 150 g nevařené rýže nebo zhruba 300 - 350 g vařené | Rýže bílá | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 20-50 g 20-50 g uzené slaniny | Špek | 35 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| trochu trochu mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 200 g 200 g podušených hub - lesní nebo žampiony | Hřib čerstvý | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 2-3 2-3 vejce (podle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |