Nutriční hodnoty (Zapečené mleté maso s rýží a houbovou smaženicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
Energie | 7 722 kJ / 1 846 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 131,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,08 g |
Tuky | 75,48 g |
– nasycené | 26,66 g |
– nenasycené | 35,85 g |
–– mononenasycené | 29,65 g |
–– polynenasycené | 6,19 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 134,79 g |
– cukry | 12,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mleté vepřové maso | Vepřová plec | 250 g |
250 g 250 g mleté hovězí maso | Hovězí ořez | 250 g |
150 g 150 g nevařené rýže nebo zhruba 300 - 350 g vařené | Rýže bílá | 150 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
20-50 g 20-50 g uzené slaniny | Špek | 35 g |
1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
trochu trochu mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
200 g 200 g podušených hub - lesní nebo žampiony | Hřib čerstvý | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
2-3 2-3 vejce (podle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |